follow?oh,my pleasure.

Saturday, April 23, 2011

terengganu?kelantan?apahal?

semenjak due menjak tige menjak ni banyak pulak aku bace komen-komen,pos-pos bagai pasal orang kutuk pompuan terengganu lah,kelantanlah.apebende lah.hesh,sendirik carik pasal.aku rase kalo dorang buat pos benci pompuan kedah ke,pahang ke memang orang negeri tesebot akan melenting lah kan.bagi aku itu tindakan sangat childish.u know what childish?kanak-kanak.ala,macam budak yang berak dalam jamban tapi tak flush.macam tu la kanak-kanak.kadang-kadang aku pon tak flush juge.haha

apebende.ko marah kat sorang due tapi ko maki hamun kat 1 keturunan.sape tak hangin.kalo ye pon tak puas hati sangat jangan nak tunjuk hebat lah kan mengate-ngate dalam public.ape ko da ade 1 bale tentere berkude laot nak lawan kemarahan kaom kerabat orang yang kau kate?dan belom tentu kaom kerabat ko akan datang dan tolong ko in case ko kene sodomi ke ape ke.ups,sodomi.sori suke pulak pekataan tu.haha.kalau rase tak pueh hati,datang depan muke orang tu.bagi kaki ke,tangan ke,pastu blah la.kalo rase takot,maki sorang-sorang da lah.tak pun buat halaqah.baru rase kuat sikit.wahahaha

apebendela nak buat note,blog bagai.tak pasal-pasal dapat sumpahan dari orang ramai.kan dahhhh.haha.


gamba ni aku amek dari ajriya.marah benor die ni.





Thursday, April 21, 2011

berak merata.kau dah tua lah!

dulu aku sekolah asrama.mase tu aku baru umo 13 tahun.mude.setahon jagong bak kate orang-orang tue.otak maseh berseh.suci malah naif.budak-budak kebanyakan baru nak kenal ape tu period,ape tu pad bagai.tapi aku tak.aku cepat matang.kononnye lah.orang kate period awal ni gatal.tapi aku takde la gatal mane.sikit-sikit je.kadang-kadang banyak.

dulu bole dikatekan setiap hari masok toilet ade jek dapat kejutan budaye.kadang-kadang jumpe pad yang maseh merah.ade yang wane itam.cegu marah.warden da banyak kali pesan.barang-barang korang jangan tinggal dalam toilet.kalo nak buang,bersehkan dulu.asrama ni tempat kite tinggal ramai-ramai.bukan korang sorang.kang tak pasal-pasal sebab bende koto tu,ade yang kene histeria.memang cegu sangat marah kalo pasal tu.

penah sekali ade juruteknik toilet datang.toilet tesumbat.mase tu budak-budak ade kelas.cegu cakap kesian juruteknik tu.kene masok dalam loji sebab nak buang bende tesekat.rupenye pad.budak-budak buang pad dalam jamban.kesian.cegu marah lagi.tapi nak buat macamane.budak-budak ni budak berhingus.walao tak nampak hingus tu maseh jelas nampak bodo-bodo pasal ni.samade memang naif sangat atau degel tu aku tak pasti.tapi bile aku naek upper form masaklah ni memang takde.budak-budak da matang.tapi kalo tanye cegu,budak-budak lower form tu memang banyakla kes tinggal pad.takpe,maseh naif.baru period.

sekarang aku kat kolej.common budak kolej paleng mude pon 18 tahun.semue rasenye da lame period.tak tahulah kalau ade yang baru datang bulan semalam.tapi baru-baru ni aku masok toilet.da lame aku tak jumpe.wane merah garang.kalau ye pon nak tinggal bersehkan dulu.kesian makcik cleaner nak kene kutep harte korang.kalau dapat gaji lebeh takpe.die keje bukan nak kutep bende koto tu.bukan.die keje nak bersehkan bende laen.banyak lagi keje yang die kene buat.kesian makcik cleaner.

oh ye.kemaren aku masok toilet nak mandi.sebelom mandi buatla ape-ape yang patot.aku angkat tempat dudok tandas.aku nampak ade coklat cadbury betepek-tepek kat situ.jijik.tak jadik aku nak mandi.geli.pengoto.aaa.macam-macam aku rase nak mencarot.da tahu kau punye harte janganla buat macam tak besalah.toilet tu semue orang gune.nak kate tak perasan takkan lah.tak mungkin sebab harte ko tu sangat obvious.aku tak tahu macamane bole lepas kat situ.ape gaye ko berak entah.nak kate taik kucen bukan.aku kenal bau taik kucen.lagi baik dari bau taik ko.tolongla.sape-sape punye harte tu.tolongla buang.toilet tu bukan kau punye sorang.


wane coklat tu la harte.tak tahu macamane bole lepas ke situ.jijik.




eklas dari budak perasan matang.





Tuesday, April 19, 2011

kawan kantoi gambar bogel.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

lame suda tak jenguk blog.gara-gara culture shock dengan tumblr.wahaha.maaf na.orang kampung.memang lambat siket nak taw pasal mende-mende kompute ni.oh ye,tadi mase balek kelas aku besame rakan dikejo anjeng.fuhhhhh!lari mengalahkan ahli sprint mexico.semue belari dengan penoh gaye.padahal anak anjing je pon.haha.

oke,tu bukanlah point utame entry ni.hari ni aku nak share 1 cerite yang aku rase agak,err agak menakotkan lah.semalam,eh semalam kot.tak pun kemarin.aku tengok-tengok talipon kawan aku.saje je,nak godek-godek henpon mahal.dengan tanpe ragu-ragu aku bukaklah dekat gamba.lagipon die takde plak cakap tak bole ke ape kan.aku pon tengokla satu-satu gambanye.ok,ade gamba dengan boifren.rapat.dekat.alah,biaselah tu.darah mude.(ayat bekap diri.hahah).lepas tu kan..

menyirap naek darah aku.bukan menyirap sebab marah tapi sebab tekejot.tak sangke aku.memang sangat tekejut.setakat gamba dekat-dekat bagai okela kan.aku bole terime.ni sampe gamba maseng-maseng bo*** ni ape ce?siap ade gamba tido sekali.makaih.sumpah aku tekejot.macam dalam cite omputeh tu.aku pon taktaw nak cakap ape.tros aku tutop dan pulangkan talipon tu pade tuannye.tapi sempat jugak aku gigi biru gamba tesebot.hahaha!

aku nak share gamba ni bukan sebab nak malukan.cume nak tunjuk.heeee.korang kene janji taw tak copy gamba ni!

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

tengok.penoh manje oke mereke!



hoho.ape korang pike ni haaa? :P



mengantok.maaf entry sampah sarap.









Saturday, April 16, 2011

entry panjang sangat-aku kawan dengan artis.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

lame jugak tak apdet blog.rase rindu pulak. (ayat biase blogger)haha

hari ni aku nak bagitahu,nak cerite pasal kawan aku.die bukanlah seorang artis tapi bole la dikatekan seorang artis.sebab die hot.ade ciri-ciri model kurang tinggi.die chantek.mempunyai kaki menawan dan pakej yang mantop.blablabla.haha!da lame da aku kawan dengan die ni.dulu kawan baek.rapat ah.mase sekola tingkatan 4 lah aku rapat sangat dengan die.dulu aku xde boipren.balik umah meset macam ade boifren.padahal meset die jek.meset memang tak penah bosan.sebab die lawok.macam badul sikit-sikit.

die kecik jek orangnye.aku berangan nak bodi macam die.ala-ala engelina jolie.tapi mane bole.die tu memang da sejak azali kecik.pendek pulak tu.aku pon pendek.tapi tinggi sikit la dari die.haha.mase sekolah kitorang banyak buat bende same-same.dan bende yang  kitorang buat tak penah ade yang tak melanggar peraturan sekolah.

ko ingat lagi tak kite ponteng tanak gi usroh then melepak kat tangge?lepastu kite 6orang panjat pago gi pantai.pastu kite meniarap kat gelanggang takot cegu najib?pastu ponteng prep?pastu ponteng rokol?pastu.pastu.pastu.ah memang banyak buat keje jahat.semue sebab aku tepengaroh dengan die.haha

aku ingat mase aku gi robotik aku tak meset ko.tapi aku meset ainu.ko cakap kat sha aku tak meset pon ko.pastu mase aku balek ko masam jek dok tegolek-golek atas katil.haha.sweet.macam chewingum.tak sangke ko begitu.haha.siap aku datang nak pujokla konon.pastu ko cakap "takde papela." hahahahaha.ko tak ingat kot.tapi aku ingat,wah3.

ko ingat tak kite selalu rekod suare nyanyi lagu?nyanyi-nyanyi pastu gelak macam setan.ko gelak memang macam setan.sebab tu aku suke kawan dengan ko.ko tak plastik.aku simpan lagik.tapi sayang tepon tu rosak.ade lagi.video ko jadik anak,aku jadik mak sambel potong-potong kulet limau.ko tak ingat kot sebab video tu da lame.ade ngan aku tapi tu la.tepon tu pulak kene rembat.nampaknye kite takde jodoh.

banyak lagi bende yang kite buat.tapi aku tak bole nak recall skang.ha,1 lagi.aku ingat.hari ke7 pose mase fom4 ke fom5.tibe-tibe kite tak becakap.kite tak becakap sampe lah abes skola.aku tengok muke ko macam cilake mase tu.rase nak tampo-tampo.kenape tibe-tibe jadik macam tu?selalu bebudakni tanye aku.salha mane.salha mane kalo aku gi mane-mane.sajeje dorang tu.bukan tak tahu kite gado.haha.lepas tu maseng-maseng nak kerek sebab dapat baek,rapat dengan ko.ko tahu tak ko tu idola ramai.ramai nak kawan dengan ko.

tapi aku teharu.penah sekali ko tetido siang kat bilik aku.lepas tu bangun-bangun ko tanye rumet aku.
"mus mane?" wahahaha.sayang na ko kat aku.haha

lepas sekola kite meset balek.ko cakap aku yang buat muke celake dulu.caitt!rupenye takde sebab.semue salah paham kot.tak pasal-pasal masam muke setahun.haha.biaselah budak-budak.hal kecik pon nak gado.buduh.

mase aku masok matrik kite still meset-meset.aku cakap kat ko orentasi kat matrik macam sial.ko cakap ilek ah.pastu ko masok uni.ko plak meset aku cakap orentasi macam sial.apeni.apeniiii.haha.lame-lame lepas tu kite da tak meset.aku tengok ko bahagie jek kat sane.aku pon dengan hidop kat sini lah.ni pon aku baru ade nombo talipon ko balek.punye lame kite tak kontek thru talipon.isk isk.


bagi aku ko ni chantek.oke,itu tak bole dinafikan.lebeh-lebeh lagi tang kaki.kaki ko memang menawan.sumpah aku tipu.ko sangat jujo dan kadang-kadang sampe saketkan ati orang.the best.the best.haha.ko ade gaye sendiri which aku adore.ko ade boifren macam brat pitt.oh ye.lupe ko macam achaaaa.haha!


same kan?err.kenape gamba ni macam tak same?haha



whoaaa.ko rindu aku tak?haha



farewell.semoge ko teros bejaye menjadi insan begune.sepuloh tahon lagik kite jumpe na.ilebiu.haha



ko ingat tak kite tido umah yuni?pastu mak die bagi doploh hengget tu?hahaha.tq makcik!




Wednesday, April 13, 2011

rajin betul korang ni.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

rajin betol korang kan.rajin ape?rajin mengupdate macam-macam-macam dekat fesbuk.cuntuhnye.


***

rajen.hari-hari pon tuka default kat fesbuk.oke-oke,nothing to do wid me.but yelah,just wondering.kenape perlu tuka default hari-hari?

memang aku tabik toing-toing lah kan orang yang rajen uplod gamba then tuka default hari-hari.rajen menunggu gamba teruplod.(mungken intenet mereke selaju bunyi).entah,lantaklah.cume wondering.mesti korang ade banyak gile koleksi gamba nak tunjuk kat orang-orang kan?

tapiii..kenape xbuat album jek?tu yang aku wondergirls.haih.

***

upps.status pon same.maseng-maseng status kat fesbuk nak emo-emo nak carut-carut.status kalo bole dikeluokan 1minet sekali.i wonder whyyyyyyyyyyyyyyy??!mungken itu menunjukkan mereke banyak idea.em,ok.coollll.korang memang rajen dan banyak idea.aku kagom.cume janganla asyek nak mencarut aje.sekali sekale kua la status bebunge-bunge siket.

***

lagi,rajen betol menuka status relationship kat fesbuk.arini married.esok divorced.luse in a relationship.tulat enganged.and so on.selalu nye kalo gado la.mesti teros tuka.punye la nak tunjuk kat 1 dunie korang gado.haish.rajen-rajen.padahal nak menuka status tu ade banyak step juge.rajen.

***

kalo couple pulak taim bahagea penoh wall sang kekaseh dengan *hati-hati bagai.kalo gado,macam-macam ayat gado kelua.sebenanye tingin jugak nak berlovy dovy dengan sang pacar.tapi die pulak xminat.lantaklah.haha.konon-konon nak tunjuk kat 1 dunie tahu korang bahagea.kalo taim gado nak 1 malaysie tahu jugak.ape ko ingat ko artis?haha

***

ha,ni yang best.yang ade blog pulak update jek blog tros publish kat wall.konon-konon nak suro orang bace.siap ade fan page bagai.ape ko ingat ko blogger terkenal?citpooodah. (bukan korang jek.aku pon.haha)

***



oke,cukoplah aku senaraikan kerajenan fesbuker semue.ni sepanjang yang aku tengoklah dekat wall aku.kehkeh.peace yo! (^,^)vv







i am the busybody person.hahahaha





Monday, April 11, 2011

kenapa semua suka dia?

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

ini entry busuk hati.

hari ni aku nak bercerite tentang rase pelik.musykil dan ade jugak sedikit jeles.tak puas hati dan busok hati.mengenai kau.ye,kau.kau tahu sape kau.

aku tak tahu kenape bole dikatekan semue orang suke ko.nak kate ko kiut sangat aku rase takdelah kiut mane kalo nak dibandingkan dengan sinchan ke chibi maruku chan ke ape-ape chan lah.tapi entah kenape semenjak 2 menjak ni kat mane-mane mesti aku nampak ko.dalam bilik,pasaraye,kelas.ah,merate-rate lah.nak kate aku angaukan ko,tak mungkin sebab aku bukanlah suke sangat dekat ko.

bagi aku ko ni takde lah kiut sangat macam yang ramai orang cakap tu.dahlah hitam,mulut pulak tak reti nk tutop.terngange jek.ko ingat ko comel?kalo aku search dekat inche google pon melambak muke ko.sekali aku taip name aku tah muke sape-sape yang kua.aku kalah dengan ko.tu yang buat aku bengang sangat tu.macamlah ko comel sangat.huh!

aku sendiri tak tahu sejak bile ko jadik pujaan ramai.ade orang kate kecomelan ko mengalahkan justin bibir.aura ko nampaknye lagi kuat dari aura mawi.walo macamane tak suke pon aku pade ko aku kene jugak terime hakikat.ko memang femes.dan aku maseh mencari jawapan kenape semue orang suke ko...
...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...








domo kun!


macamane aku cakap ko tak comel pon peminat ko mesti cakap ko comel.so,kire comellaaaaa. (ayat terpakse)




antare peminat susah mati domo-kun.name die dinamo.






wah3.pencabulan domo.aktiviti dalam kelas.haha



ko jangan nak bangge sangat la dengan kepopuleran ko tu.1 hari nanti ko pasti jatuh!hahahahaha





comel panda aku lagi.hahaha.



bukan peminat domo

Sunday, April 10, 2011

masa merubah segala.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

aku terkejut.terkesima.terharu.macam-macam ter lagiklah.baru-baru ni aku bukak fesbuk.teringin nak tengok perkembangan kawan-kawan lame.terkejut bin terperanjat bile tengok ade kawan-kawan yang sangat berubah kalo nak dibandingkan dengan zaman sekolah dengan sekarang.padahal kalo nak dikire-kire bukanlah lame mane kitorang tinggalkan zaman sekolah.

antare perubahan yang dapat aku saksikan setelah menstalk fesbuk rakan-rakan.


caution!sape makan cili memangla rase pedas.peace!


  1. yang dulu nye vogue abes mase kat sekolah,femes,meletop sekarang da senyap.da jadik low profile.bole dikatekan senyap teros dari bising-bising budak sekolah.senang kate da sangat mecet.da macam mak,bapak orang.
  2. yang dulunye seksi meksi,selalu bepakaian menjolok bijik mate bukan setakat cegu malah abg kantin sekarang da chantek bertudung.sekarang da sopan malah sangat sopan kalo nak dibandingkan dengan zaman dulu.
  3. yang dulunye biase-biase aje sekarang dah zuppp!berubah menjadi igauan 1001 lelaki yang menginginkan wanita sempurna.berpakaian seksi mengalahkan artis itu biase.memang perfect.aku sendiri kagom melihat tapi sayang.perlu ke pakai seksi-seksi dan tayangkan dekat fesbuk?
  4. yang dulunye pasangan hot kapel sampe kene tangkap-tangkap dan hampir dikawenkan di dataran kini maseng-maseng bahagie dengan pasangan baru.mane janji untok besame mase sekolah?kalo dulu gi mane-mane pon bekepit sekarang bile tengok kat mutual fren exbf/exgf xde pon dalam senarai.upps.da putos teros tak kawan ye?
  5. yang dulu badannye montok,kecik comel dan kiut kini umpame belon panas.mungkin ini yang dikatekan bahagie selepas meninggalkan zaman sekolah.
  6. yang dulunye badan beso macam dinosour kini halus aje.mengalahkan angelina jolie dan ade juge yang kelihatan seperti anoreksia.apo kono eh jang?aku nak kuros jugak!
  7. yang dulunye nampak bodo-bodo mase sekolah sekarang da jadik pelajar terbang ke atas laot.amek mediklah,apelah.wah,sangat memberangsangkan.bangge mak bapak korang.taniah!
  8. yang dulu kawan baek sekarang da tak kawan sangat.bahkan ade yang takde nombo talipon pon.(aku la tu)
  9. ade jugak yang dulunye becinte sane sini sekarang da jadik insan yang tinggi dengan ilmu agama.alhamdulillah. 
  10. yang paleng tak bes bile tengok ade kawan-kawan yang culture shock bile masok banda.maklomlah,dulu aku sekola lua banda.bile da masok banda,ade la 2,3 orang yang culture shock.kasian.



fuhh,memang da berubah kawan-kawan sekolah aku.termasokla aku sekali.padahal mase tak sampe 5taon pon tinggalkan sekolah.well,kite semue da beso.da berubah.memang mase merubah segale kan?






walau macamane berubah pon kite,pastikan bahawe kite tetap kite.bukan die ataupon mereke. :)










Friday, April 8, 2011

selamat hari tua!

hai hei hoi
salam 1 malaysia.

8/4/2011
hah,tu tareh hari jadik aku.ha,cepat-cepat wish.kehkeh.aku tak letak dalam info fesbuk sebab nanti banyak sangat noti aku dapat.bukan belagak femos,cume saje tanak penohkan wall dengan "HB,selamat hari jadi,selamat hari tua".orang yang tak penah kite kenal pon akan wish.orang yang tak penah say hi pon akan wish.so,dengan secare langsungnye wall kite akan penoh ye anak-anak.jadik malas pulak nak bukak satu-satu noti.lagipon kalau orang ingat,takde dalam info pon orang akan wish.ye dok?cait,macamla aku ni sape nak orang ingat-ingat.beday orang pon aku tak ingat.kehkeh.maapla naa.

so beday aku taon lepas dapat kek.taon ni pon dapat kek.dorang plan seprais.macam biase aku kan hebut macam albert ensten.mestilah taw korang ade seprais.kehkeehke.terima kasih kawan! muahmuahmuah!


ini kek taon lepas.sedap!


ini kek taon ni.double triple sedap!


lagi..aku dapat kad.tapi tak amek gambo plak kad tesebot.trimas la anak-anak.korang buat mak terharu.rase disayangi.wah3.

dan hadiah yang aku dapat dari inche kecik sangat comel.rase nak ciom-ciom.pelok-pelok.giget-giget.tapi wane puteh.sket ari mesti koto. T.T



kepale panda tu.kepale panda tuu. <3



terima kasih kepade semue yang wish beday saye.saye rase sangat teharu sebab maseh ade orang yang wish thru fesbuk walopon takde info.rase diingati walopon saye seda siapelah saye.terime kaseh mak ayah mukmin kakngah dan paleng penting abg dan kaknor yang tak sangke ingat beday saye.kihkih.terime kasih untok kad dan kek korang.terime kasih untok panda awak.terime kaseh untok wish yang same dari 2 orang twisties.terime kasih untuk ucapan dari krusti yang diikuti dengan *lambang lev-lev.terime kasih semue.saye sayang awak-awak semue.muahmuahmuah. :D




http://www.emocutez.comaku rase sangat happppppyyyy! 









Thursday, April 7, 2011

kau punya pun tiruan?

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

tadi aku bace paper kosmo.tekejut tengok ade bite pasal telor tiruan.ye,telor tiruan.telor pon ade tiruan.hebat kan?aku baru taw.korang taw?mesti taktaw jugak kan.kan.kannnn.heee




dah abes bace pasal telor tiruan aku selak-selaklah muke laen.lagi cite pasal barang tiruan.air zamzam tiruan.korang taw air zamzam?kalau tak taw tanye ustaz maseng-maseng na.sebab aku takot salah fakta.yang aku taw air zamzam rasenye payau.ade banyak kasiat.tak pecaye?tanye uztaz korang.hee

hebut orang sekarang.semue bende bole buat tiruan.ingatkan kasot crocs je ek yang ade tiruan.wah3.betambah-tambah tekejut bile aku tengok video petandingan ratu chantek pundan tu.sebenanye rase tegugat pon ade.dorang lawo ooooo. uuuuuu.http://www.emocutez.com


kalo nak tengok bole klik sini.


makaih,semue pon tiruan.aku konfem kalo lelaki tengok dorang,sure-sure akan cair,tergode,terpikat.bile bukak sore jeeee.ewwww!


tengok,tengok.banyak kan cerite pasal barang tiruan sekarang.dari kasot,sampe makanan,sampe jantina pon tiruan.emm.emmm.so aku wonder,barang korang tu ori keeeeee?kehkehkeh.

no heart feeling naa.






seriesli.aku wanita sejati. :D





jangan jadik tiruan.jadiklah diri sendiri.sebab diri sendiri tu adelah yang paleng baek.





Wednesday, April 6, 2011

seri mahawangsa.bukan merong mahawangsa.

entry ni untuk budak-budak seri mahawangsa.yang laen nak bace,ouh,tade hal lah!kihkih

video


teman-teman.da tengok video kat atas?hai,tu video kite,eh aku takde dalam video tu,so video korang.mase ni pehh,maseng-maseng happy.korang ingat tak mase awal-awal join tarian?semue buat hal maseng-maseng.sem2 kawan dengan sem 2,sem 1 dengan sem 1.yelah,mostly memang sem 1 lah kan.kitorang cume 4 orang jek sem 2.ayob plak sorang-sorang sem 3.tapi,lepas...






panjat pokok,maen lumpor,semue kamceng.alah,kire macam adek beradeklaaa konon.semue pon cakap jadik tak tapis.semue pon jadik sporting.baru sedo rupenye semue sekepale.lepas tu takde dah nak lepak aseng-aseng.semue lepak 1 tempat.takde da istilah ko sem 2,ko sem 1.semue same.semue da bole bergurau-sende bertepok tampo bertendang-tendang bernyanyi-nyayi.(fuh,1 napas).

kite semue menari dengan begitu besemangat.walopon sebenanye takla semangat sangat.sekado cukop syarat jek.kami-kami yang kayu batu papan besi ni sebenanye malu gile tahu tak nak menari dengan korang-korang yang lembot macam guni tu.tapi buat tak malu sebab nak kutep jam kredit.memang tu tujuan asal.tapi lepas kenal korang-korang,kami rase serunok gile ah menari.kadang-kadang rase macam noraniza idris.

sebelom pegi menari tu macam-macamla aktiviti kite buat sekali.nak gi makan pon sekali,macam-macamlah.kononnye da kamceng sangat kan.siap bole pegi mandi kolam ae panas ramei-ramei lagik.ah,indahla konon.






kite rapat sampe lah hari pertandingan tu.naseb baek semue oke mase tu.kan.kan.serunok mase kat sane.walopon dengan baju tak chantek,prop xde,kite hepi.sebab..entah.sekurangnye aku la yang hepi.sebab dapat jalan-jalan dengan kawan.jao tuuuu.






dan kemudian lepas tarian.aku ingat lagik sam cakap.

"hey,nanti ade tarian lagi kite masok taw."

heh,yelah tu.yogen plak cakap.

"keep in touch taw!"

oke cik yogen.


dan lepas cuti ade makan3 dengan inche ganesan.kite overnite lagi.and tu la last time seri mahawangsa hangout together.






sekarang maseng-maseng da buat hal sendirik.sebab?entah.aku rase the senior-junior thing lah kan.korang defend batch korang,kami defend batch kami.padahal  macamlah selame ni kite semue 1batch.tapi mase tu masaklah tak macamni.lagipon kite selalu besame mase tu.so hal-hal macam ni tak simpan dalam.tapi sekarang aku macam da tak kenal korang semue.rase macam aseng gile tahu.entah.korang tak rase kot.sebab korang da dapat other dancers yang jauuuuhhh lagi lembut lemah gemalai dari kami kayu batu besi ni.so,lantaklah kan.asalkan maseng-maseng happy.

cume





cume..





cume....




aku nak korang tahu,video seri mahawangsa yang aneh tu maseh dalam simpanan aku!kehkehkeh
http://www.emocutez.com



rase malu bile tengok balek.malu.malu.malu.maluuuuuuuuu.

http://www.emocutez.com



okelah..





semoge semue hepi dengan kehidupan maseng-maseng. babababababai..:D





Tuesday, April 5, 2011

sumpah takut! *aku menangis.

tadi aku lepak-lepak kat jambatan pulau pinang.aku,fatin,ika ngan scu lepak-lepak borak-borak kat tengah jalan.waktu tu takde kete.munik dengan muhsinah duduk bertenggek kat tepi jambatan.tibe-tibe datang 3orang lelaki.sorang datang acukan pisau kat aku.die tanye.

"ape name kau?"
aku dengan takut-takut menjawab.

"err.muhsinah!" aku tak tahu kenape aku boleh jawab name ko muhsinah.aku mintak maaf.aku tak sengaje.

"sape muhsinah?aku tak kenal name muhsinah!"

"oke2,name saye musfirah."

"ha,tu betol kawan aku." tibe-tibe die cakap macam tu.padahal aku tak kenal pon sape die.aku maken gerun.dengan piso rambo kat tangan die,macam-macam bole jadik.so aku buat cool jelah.

"sekarang,mane muhsinah?"

disebabkan terlalu takot aku pon tunjukkanlah muhsinah yang mane satu.sambil mengarahkan muhsinah untok melarikan diri.aku takot sangat mase tu.macam ade satu tragedi nak berlaku.dahlah muke sorang antare lelaki tu macam jahat gile.berselubung dengan kaen hitam.ya allah,ape nak jadik ni.

tapi sayang.muhsinah tak sempat lari.die ditikam bertubi-tubi oleh laki tu.kitorang takot tak tahu nak buat ape.so aku ngan ika pon amek cangkul,pengorek tanah bagai yang entah dari mane datangnye.kami pukol laki tesebot sampai mati.sumpah tak sengaje.kami cume takot.sangat-sangat takot.dan kami lari.sebelom lari kami sempat tengok lelaki yang berselubung tu toreh tangan mayat kawan die dan pandang kami dengan penuh dendam.itu la yang orang panggel dendam berdarah.takot.sumpah kami takot.kami lari dengan pantas.

sampai kat 1 jalan gelap ade budak maen baleng-baleng bola.bola tu keras sangat.aku tak tahu bola ape.then tibe-tibe sebijik bola kene kepale aku.sebijik lagi kepale ika.takot.saket.mungken itu hanye agenda lelaki berselubung hitam untok membunuh kami.kemudian tibe-tibe ade sorang budak laki tampalkan tag kat tangan kami.tag tu tules.

orang pertama. pade tangan aku.
orang kedua. pade tangan ika.

die teros lari sambel suro kami masok ke 1 tempat macam makmal terbiar.kami tak tahu kenape tapi kami ikot jek.padahal rase takot sangat-sangat.rase macam hayat dah tak lame.ya allah,panjangkan lah umo kami.

kemudian kami jumpe lelaki berselubung hitam tadi.aku da agak.die mesti nak balas dendam atas kematian kawan die.

"profesor nuzul.tolongla maafkan kami.kami tak sengaje terbunuh kawan prof.sumpah tak sengaje."

aku merayu tanpe henti.mase tu rase takot,hanye allah yang tahu.



lebeh kurang begini lah rupe lelaki itu.



then...

"acik,acik.bangun gi amek ae semaye.da zohor ni." kejut munik sambel pake kaen semayang.

pehhhh.gile kentang.mimpi rupenye.damn!aku betol-betol rase macam betol.da siap nanges-nanges bagai.tido dalam surau pon mimpi sampe macam tu.semue yang dalam mimpi tu betol-betol ape yang berlaku pade aku harini.

*****

scene kat jambatan p.pinang  = aku tengok video kitorang kat jambatan tu sebelom tido.


muhsinah and ika and others = aku cakap-cakap dengan dorang sebelom tido.


budak maen bola = aku maen baleng-baleng bola sampah dengan aten ngan ika sebelom masok surau.


nuzul nak balas dendam = aku pukol bontot die.die cakap nak balas nanti.haha


*****




memang menakotkan!da banyak kali aku mimpi aku hamper dibunuh.ape maksodnye? T.T




Sunday, April 3, 2011

allergik.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

semalam aku kelua atas malam.baru sekali da jadik isu kemane aku menghilang.adeh,susah jugak jadik pentipu ni.lantaklah,bukan takde orang taw aku kemane.saje nak buat-buat hot.grr.

oke,itu bukan point nak cite.pointnye adelah..bile aku kelua atas malam.ni aku dapat hasel.hasel ape?
J E R A W A T.ngehhh.manyampah betol.memangla kulet aku ni bermasaklah.takde lah flawless macam korang.tapi lepas balek semalam naek banyak-banyak-banyak bijik.

tgk ni.


ha.nampak tak?nampak tak?atas idong tu.saket tahu.T.T
(maaf kamera xsharp)



memang kulet aku ni jenes yang sangat sensitip.aku tak boleh pake mekap untok mase yang lame.sebab tu aku kene bawak pencuci muke gi kelas.mase break gi lah cuci.kulet sensitip sangat susa nak jage.nak-nak time naek jerawat.menyampahtengokmukesendiri tahu.grr

tapi alhamdulillah aku besyuko sebab kulet aku cume bemasaklah time aku tak jage,tak cuci betol-betol.(jerawat suke aku!) tidaklah macam orang laen yang kadang-kadang naek jerawat or whatsoever bila salah makan or ape orang kate alergik.alhamdulillah aku takde allergik pade ape-ape makanan setakat aku hidop harini.hilang seronok dunie kau allergik makanan.ngehh.kesian aku tengok kawan aku yang tepakse berpantang makan untok menjage kesihatan kulet dan diri.sabarlah teman,ade hikmah di sebalek kejadian.

allergik ade macam-macam jenes.allergik pade makanan,pade barang kemas,allergik pade orang pon ade.setakat ni aku takde allergik pade makanan dan barang kemas.allergik pade orang,emm.ade kot!ngehngeh


nasehat kepade sang allergik,kalau allergik pade makanan,pandai-pandai lah jage makan.jangan makan macam orang yang takde allergik bagai.bahaye.allergik bole bawak maut oke teman-teman. (in case kalau yang teroklah).

bagi yang allergik pade barang kemas,hah ni aku rase memang allergik yang demandlah kan.selalunye orang allergik ni tak bole pakai barang selain barang emas.so,kumpollah duet banyak-banyak buat beli emas.nanti tue-tue bole gadai kalo tak cukop duet.ngehngehngeh


oke lah.sampe sini  jek merepek hari ni.doakan aku dapat jadik flawless macam hana tajima! :D







Friday, April 1, 2011

peribahasa sasau.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

malam ni aku sorang-sorang.tanpe rumet disisi.oh alangkah sunyi.rase nak menyanyi,takot rumet laen dengo.hahah..so untok menghilangkan bosan ni aku pon rajenkan diri menaeplah.hoho.






oke.hari ni kite akan berperibahase ye anak-anak.yelah,bosan dok sorang-sorang kan.ini sape-sape nak masok petandingan peribahase bole lah gune sediket sebanyak yang aku bagi ni. kehkehkeh


1. air dicencang takkan putos.daging dicencang,tandenye ade kenduri.


2. kerbau berpegang pade tali.maknusie berpegang pade tangan.


3. pinggan tak retak,nasik tak dingin.orang tak hendak tandenye kite tak lawo. T.T


4. takkan lari gunong dikejar.tapi kalau keja pon gunong takkan lari punyooo.


5. patah tumboh,hilang repot polis laaa.


6. sepandai-pandai tupai melompat,akhirnye tak masok sukan olimpik jugak.boo


7. kalau kail panjang sejengkal,belilah kail panjang siket.


8. berat mate memandang,berat lagi ahli sukan yang masok angkat berat.


9. kalau ade jarom yang patah jangan disimpan dalam peti,buang aje,beli yang baru.


10. kalau ade sumur di ladang,bole hambe menumpang mandi.kalau ade umo yang panjang,yangg jom kawen lari!hahah





oke tu jek.bosan.bosan.bosan.bosan.tulong amboooo. T.T



kredit to ujang.