follow?oh,my pleasure.

Sunday, April 10, 2011

masa merubah segala.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

aku terkejut.terkesima.terharu.macam-macam ter lagiklah.baru-baru ni aku bukak fesbuk.teringin nak tengok perkembangan kawan-kawan lame.terkejut bin terperanjat bile tengok ade kawan-kawan yang sangat berubah kalo nak dibandingkan dengan zaman sekolah dengan sekarang.padahal kalo nak dikire-kire bukanlah lame mane kitorang tinggalkan zaman sekolah.

antare perubahan yang dapat aku saksikan setelah menstalk fesbuk rakan-rakan.


caution!sape makan cili memangla rase pedas.peace!


  1. yang dulu nye vogue abes mase kat sekolah,femes,meletop sekarang da senyap.da jadik low profile.bole dikatekan senyap teros dari bising-bising budak sekolah.senang kate da sangat mecet.da macam mak,bapak orang.
  2. yang dulunye seksi meksi,selalu bepakaian menjolok bijik mate bukan setakat cegu malah abg kantin sekarang da chantek bertudung.sekarang da sopan malah sangat sopan kalo nak dibandingkan dengan zaman dulu.
  3. yang dulunye biase-biase aje sekarang dah zuppp!berubah menjadi igauan 1001 lelaki yang menginginkan wanita sempurna.berpakaian seksi mengalahkan artis itu biase.memang perfect.aku sendiri kagom melihat tapi sayang.perlu ke pakai seksi-seksi dan tayangkan dekat fesbuk?
  4. yang dulunye pasangan hot kapel sampe kene tangkap-tangkap dan hampir dikawenkan di dataran kini maseng-maseng bahagie dengan pasangan baru.mane janji untok besame mase sekolah?kalo dulu gi mane-mane pon bekepit sekarang bile tengok kat mutual fren exbf/exgf xde pon dalam senarai.upps.da putos teros tak kawan ye?
  5. yang dulu badannye montok,kecik comel dan kiut kini umpame belon panas.mungkin ini yang dikatekan bahagie selepas meninggalkan zaman sekolah.
  6. yang dulunye badan beso macam dinosour kini halus aje.mengalahkan angelina jolie dan ade juge yang kelihatan seperti anoreksia.apo kono eh jang?aku nak kuros jugak!
  7. yang dulunye nampak bodo-bodo mase sekolah sekarang da jadik pelajar terbang ke atas laot.amek mediklah,apelah.wah,sangat memberangsangkan.bangge mak bapak korang.taniah!
  8. yang dulu kawan baek sekarang da tak kawan sangat.bahkan ade yang takde nombo talipon pon.(aku la tu)
  9. ade jugak yang dulunye becinte sane sini sekarang da jadik insan yang tinggi dengan ilmu agama.alhamdulillah. 
  10. yang paleng tak bes bile tengok ade kawan-kawan yang culture shock bile masok banda.maklomlah,dulu aku sekola lua banda.bile da masok banda,ade la 2,3 orang yang culture shock.kasian.



fuhh,memang da berubah kawan-kawan sekolah aku.termasokla aku sekali.padahal mase tak sampe 5taon pon tinggalkan sekolah.well,kite semue da beso.da berubah.memang mase merubah segale kan?






walau macamane berubah pon kite,pastikan bahawe kite tetap kite.bukan die ataupon mereke. :)










10 comments:

nelly said...

nom 1 macam sama !
=='
hahaha

~emi~ said...

wahhh..isu panas !! aku suke entry nih! patutnya kau kena list kan satu2 siap ngan nama lagik. si A dulu camne skrg camne...haha.best jugak buat camtu. weyh..aku plak camne??ape yg berubah??muahaha...;p

miss mush said...

nelly . haha.kire dulu meletopla ye!hoho

miss mush said...

emi . haha.gile ko.kang tak pasal2 aku kene ben.hahaha

nick manzo said...

1n 4 tu same ngan ak kn....kn....kn

miss mush said...

nick manzo ni sape?

Mya.. said...

SANGT STJU kata2 kar dlm pic tu..hermm..lagi 5thun ape jdi pd aku ng ngn mtmin.? haha..MASA MERUBAH SEGALANYA,,
msih mngharpakm yg tbaik..=)

debudebukehidupan said...

kawen kt dataran?? jen jeng jeng.... ahahahahaq :P

miss mush said...

mya . hahaha.wait and see what will happen in next 5 years.da kawen mungkin?dengan siape?biarkan ie menjadi misssteeerrriii.hahaha

miss mush said...

dayah . tuuttt.tuutttt.tuuuuuuuuuuuuuutttttttttttttttttttttttttt!hahahahahaha.siape?siape?taktau.cakap jek.kehkeh