follow?oh,my pleasure.

Monday, February 28, 2011

kenape pompuan suke amek gamba dari atas.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

sekarang aku dalam kelas.
tapi takdak cegu.
jadik aku amek mase yang ade ni nak hapdet lahkan.

hari ni kite akan bercetire pasal gaye amek gamba.
yelah.macam2 orang,macam2 care hamek gamba.
muncong-muncong lah.kenyet-kenyet mate lah.jeler-jeler lidah lah.

oke.dats not the point.
korang perasan tak kebanyakan pompuan ni biase amek gamba dari atas langet?
yang amek gamba nampak kepale saje tuu.
selalu kan?

kenape agaknye kami suke amek gamba begitu?
sini aku bagitawww.


***


gamba dari depan.


ha.bagi yang bemuke bulat,gamba dari depan bukan pilehan terbaek.
kan acu kan!
nampak bulat dan sangat bulat.
kalo muke panjang macam aishwarya rai.
fuh,kami xkan amek dari atas sampe bile2.
HAHA
lagi 1,kalo amek gamba macam ni,nampakla keaslian muke kite.
mate sepet ke,hidong gajah ke apeke.apeke.


gamba dari bawah.


ha ni ha gamba dari bawah.lawo?lawo?lawo?
nampak abes semue.idong gajah tu.uppps!
siap nampak 2nd dagu lagik.uppps lagi!
haha.
gamba dari bawah memang bukan.bukan.bukan pilehan wanita.
penah tak gefren korang anta gamba dari bawah?
aku tak penah!haha


gamba dari atas.


see?see?see?
mate sepet bole jadik beso.
muke bulat bole jadik panjang.
idong beso pon kadang2 bole jadik mancong.
2nd dagu?
hello.i kuroslah!
haha


***


ha.itu lah sebabnye kenape pompuan sangat suke amek gamba dari langet.
nampak chantek kononnye.
up siket market.
wiwit!haha


kalo amek gamba dari atas bole tunjok lurah!hahahahahaha



p/s : sape-sape nak amek model saye untok iklan anda,bole tinggalkan link di kotak komen.haha



Sunday, February 27, 2011

klinik pendang jatoh?

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.
tadi aku gi wat esemen kat klinik pendang.

sebelom masok kitorang snap-snap dulu.
biaselah.gile kemere.
banyak2 gamba maleh ah nak uplod.
nanti adela tu org uplod.hahah

cume aku nak bagitau.
belom sempat masok pon aku da rosakkan harte kerajaan.
aku taw aku da rosakkan,tapi at the same time aku nak bagitau.

tulesan-tulesan kat depan tu perlu ditukar lah!

ngeheh.
nak taw kenape?
tengok ni




aku sentuh sikeeeettt jek lambang C merah tu.
bukan ketok-ketok or sepak-sepak.
tercuit sediket.
dan 1 tragedi berlaku.




teros jatoh.
aku ganas?tak!
aku vandalisme?
aku cume nak amek gamba!



p/s : kalau ade pihak KKM bace ni.harap ditukar.jangan disaman saye.xsengaje!



Saturday, February 26, 2011

TIPS TAHAN LAMA.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.
hari ni kite akan bercetire pasal tips tahan lame.
hohoho.ape ade dalam kepale otak korang?
tettt!no komen. xD
jom kite pelajari care-care nak tahan lame.


gambar hiasan.


bagi yang befikeran biru kunen hijau kelabu.
selamat belaja!
(info ini diperoleh dari emel yang dihanta oleh sape tah)

***

KELAPA PARUT
Untuk lebih tahan lama selama 2 tahun. Belah kelapa dan ambik sebelah sahaja. Gunakan sebelah pada 31 December 2010. Dan sebelah lagi pada 1 January 2011... Wah...tahan sampai 2 tahun kan?

NASI/LAUK
Untuk tahan lebih lama, jangan gunakan jari pasal jari korang ada bakteria. Sebab tu lauk cepat basi. Ceduk la pakai sudu ke, sudip ke.

BARANGAN KEMAS TERUTAMA EMAS
Kalau untuk lebih 'tahan lama', bayar le zakat untuk barang kemas tu atau pakai saja. Barangan emas bila dah terlalu banyak, kena bayar zakat. Kalau tak, tetiba hilang atau kena curi, padan muka korang, ha ha...

PAKAIAN
Nak tahan lama jangan rendam dalam serbuk pencuci lama sangat. Elak guna washing machine. Jangan jemur bawah matahari terik. Elak guna bleach. Jangan bawa mandi kat pantai. Gantung bila disimpan. Cuci guna air jeram/hujan. Jangan bagi pinjam kat kawan!!! Kalau nak tahan lagi lama, PINJAMLAH BAJU MEMBER...BAJU SENDIRI SIMPAN.

KERETA
Nak tahan lama? Lepas beli, simpan kat garaj. tutup elok-elok... Jangan bagi angin masuk. Jangan bagi abuk masuk... Jangan bagi wap air masuk. Bayar loan bulan-bulan sampai abis loan. Konfem tahan lama.

KENYANG
Kalau nak tahan lama, sebelum makan baca bismillah dan doa selepas makan lepas habis makan dan ucap alhamdulillah...

UMUR
Umur nak tahan lama? Banyak kan senyum, jangan fikir semua masalah. Fikir sikit-sikit je. xD

ROKOK
Nak tahan lama? Jangan hisaplah...!!! Letak atas meja dan pandang saja. Tak pun hisap rokok kawan. Rokok sendiri simpan. hehe...

TIDUR
Nak tahan lama tak tidur malam? Rajin-rajinlah tidur siang.

HUBUNGAN
Bertahan lama dalam persahabatan/hubungan, jujur dan ikhlas je!!!

***

sooooo.ape pendapat anda?
suke ye bab tahan lame tahan lame ni ye.ye.yeee.
haha.

Akhir kata, SELAMAT BERTAHAN LAMA!


p/s : jangan marah na.aku pon tetipu jugak bace ni.haha






Friday, February 25, 2011

weekend lagi!

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

semalam masok elaon.
so harini kite enjooooy!
hahah.no la.
just kelua looking for barang2 yang da habes.
barang2 yang diperlukan semase.

harini special bagi kitorang.
sebab munik kua sekali.
wiwit!ingat senang ke nak kua ngan munik?
suuuuuuuussssaaaaa woo.
ngehngeh.

mule2 just kelua gi makan la kan.
besela,jumaat sabtu memang hari kebulo kami.
makan mcD.
da betahon lamenye xrase makanan si badot nih.

***


***


penoh beselere ye anak2.haha

munik memang suke tido.haha



damn!aku paleng aneh!

***

kemudian kami2 pegi ke kedai silver.
mereke2 nak beli.cuci.tengok2 silver.
siver aje.xmampu nak beli emas.
wuuuuu


ika muke semangat.(mengumpat  mungken?haha)
atin konpius tahap gaban.ngehngehngeh


dan proses jual beli pon belaku.


aku jumpe chermin ni.ajaib.muke nampak beso.haha

***

seterosnye kami ke kedai kasot.


haaa.ingat lagi kasot ni?bhahaha


ni atin.si mate beso.wiwit! :P

***

lepas beli kasot kami gi kedai beg.
nak beli beg.nakgi kl.
menyempat jugak snap kat cemin.haha!


ni jek gambo yang sempat amek.

uncle tu cakap.
"kedai ni xjual chermin".

ceh.macamla aku nak sangat chermin ko tu.boo

***

dan kemudian lagik kami ke pacific.
munik nak carik baju.
aku pon nak cari kemeje.
konon2 nak beli untok inche kecik saye la.
tapi.tah.xreti aku nak pileh2 kemeje.huhu


munik tengok semue baju kat dalam tu.
1 pon tak beli.haha


ni sorang lagi.touch and go.ngehngehngeh


ok.duet kene jimat.window shopping je ye anak2. :D

***

seterosnye kami pon balek.
aku beli kasot ngan beg.
kasot sebab nanti ade lawatan gi kl.
xde kasot nak pakai.
beg pon sebab aku xde beg galas.
nak letak barang senang.
so farr..everything under budget! :)


this are what i got today. :)



p/s : oh no.duet lawatan tak bayar lagi!


Thursday, February 24, 2011

elaon oh elaon.


hai hei hoi.
salam 1 malaysia.
hari ni 24/2/2011.
beday mak aku.
juga hari bahagea kerane elaon masok.
wah3.

baru kemaren buat buku bajet.
hesh.da dapat elaon ni macam payah jek nak ikot bajet.
hesh.hesh.hessshhhh!

elaon.elaon.elaon.
jomjom pk nak beli ape.
jomjomjom.
hahahaha

kepade anak-anak k25.
selase nakgi kl.
melawat tempat kusta.(mayyyyybbbeee)
so,simpan2 la elaon yang ade.
nak lawat tempat laen sekali kat sane.wah3


***


p/s : lawatan sambel belajar + lawatan sambel habeskan duet.wooott!





a strong woman now a year older.

allah selamatkan kamuuu.
allah selamatkan kamuuu.
allah selamatkan mar-radziah binti awang.
allah selamatkan kamuuu.
(nyanyi ramai-ramai)

24/2/2011
yah.my mom now turns 52 years old already.
yeah.she's not as young as your mother.
but yet,she's still strong.

i wish you will always be blessed.
and healthier than today.
and happier than today.
and hopefully you have a long life.
to see us becoming a good guys.
thanks for everything mom.
you are 1 in a million.
<3



i love you.



p/s : any idea nak bagi ape kat my mom?huhu





tett.gatal.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.
malam2 ni.
tetibe rase rindu.
wah3.

tetibe rase gatal nak letak wiwit kat blog ni.
yelah.baru lepas menyelesaikan konflik.
konon2 nak bajek sweet.
ngehngeh.


wiwit.wiwit.


ensom ke?
xensom ke?
kalo tanye aku mestila aku cakap ensom.
hahaha

*walopon kecik,ko tetap pojaan hatiku. :P

***

oke.done.saye rase saye sangat romentik sekarang. 



p/s : ini bukan gedik.ini kesah benar.
wiwit.i lev u.babai




Wednesday, February 23, 2011

mari belajar 'membandage'

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

hari ni aku nak bercetire pasal ape aku belajo hari ni.
eh bukan.semalam.
bukan ape yang aku blajo dalam kelas.
bukan.bukan.bukan.
sebab dalam kelas keje aku hanye tido dan tido dan tido.

tadi aku belajar care membandage.
serunok bandage2 ni.
rase macam maen masak2.

okeh.kite ade 2 care nak membandage ni.
(setakat yang aku belajo dan pahamlah)

1st.ni adelah care membalut orang yang kudong.
model ni konon2nye kudong tangan.
oke.watch it lah yewww.


video


carenye adelah dengan membalut dengan bentuk pangkah atau X.
1st sekali kenela buat base dengan liletan 2 kali ye anak2.
then naek la kat bahagean kudong tu.


***

and the 2nd one is splinting.
act,splinting ni kene ade macam 1 bende untok ampu tangan tu.
tapi kitorang xde so buat ilek sudohh.


video


carenye lebeh kurang same but no need to fully cover tangan lah.
sebab patient bukannye kudong.
then kene balut3 sampei 2/3 lengan pesaket.
ah,nak terang pon xreti.tengok ajelah.konon2 paham na. xD


***

ini haselnyeh!

munik yang bahagea tangan bebalot.the tangan,looks like tangan ahli gusti kan?kan?kan?


wonder kenape muke begitu aneh?ah.comel apee.haha


bile da xde ape nak buat kan.snap!


the left one tu lah splinting.


***

da abes kelas kami pon laju3 jalan balek bilek.
orang laen xbalek lagi,kitorang da nak sampei.
maklomlah,idop nak kene sentiase kedepan.
baru majuuu.haha
(time nak balek memang sentiase maju lah kann)


jalan2 yang kami lalui,memang beliku.
kene lintas jalan.maen cak2 ngan hanjeng.wiwit2 ngan orang yang lalu lalang.
susa kan jadik student?haha


kanak2 baru melintas jalan.
da pro.xmacam ayam.tgk,berator jek.wiwit!



that is where we live.kunen.warne diraje.wahh


***

end.



p/s : esemen xsiap lagi.konon2 banyak mase nak update blog.bajek blogger lah kann.haha.boo







Monday, February 21, 2011

pencakap vs pendengo

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.
da lame rasenye x hapdet blog.
rase macam rare jek.wah3
(padahal esemen melambak lagi)

tadi kan ade kelas.
lec ni bengang student ramei tido.
ish,kecohla.
besela name pon student.

pastu nak marah2 orang.
suro bediri kat depan untok feel the feeling becoming cegu yang becakap sorang2.
bukan lec je macam tu.kalo time orentasi,fesi2 pon camtu.
bajek ajek maseng2.yang gatei bebeno nak jadik pencakap kat depan tu kenape.
so,kene terime lah consequence die kan.
(saye xbemaksod mengate lecturer.this is all general.okeh)

aleeehai.apelah.i tink all the lecturer,cegu,penceramah,peramah,fesi semue patot seda la.
kalo pendengo tido,maen2,cakap2 mase mereke bebicare.
there must sumting wrong happen.
bukan semue salah pendengo.
ade jugek lah yang xbetol tu tentang pencakap.
(ayat bekap pendengo.haha)

aku pon tido.naseb baek xkantoi.
(pentido tegar.haha)

sini aku list antare sebab orang tanak dengo ko cakap wahai pencakap!
peringatan : ini tidak ditujukan kepade syiapa2.

1. korang suke becakap besa.ape2hal korang lah yang bes.takpon family koranglah yang bes.takpon kumpolan korang lah terbaek.upps!

2. korang kalo becakap kat depan suke mengate orang laen.sampei2 pendengo semue da taw korang ni kaki mengumpat.kadang2 tak pasal2 leman si lebai tu korang mengate.esh,sape nak dengo korang becakap!

3. tajok peberet korang kalo becakap adelah pasal seksual.ade jek yang nak dikaetkan dengan seksuel.siket2 xpe.bole terime.kalo da sampei detail bebeno tu,bukan suke.geli nokk.

4. korang kalo wat ceramah suke becakap semate.potpetpotpet.bace ape ade kat depan tu ha.dan kami sebagei pendengo memang lali lah kan kalo ade orang bacekan sumting untok kami.bedtime stories! :P




5. korang especeli fesi feson ni ha bajek sangat.kalo da dapat mikropon tu lagaknye mengalahkan hitler.jeret sane.jeret sini.sore dahla menceret.saket telinge taw x.dari dengo korang menjeret macam histeria baek kitorang dengo lagu.hahah

6. suare korang terlalu merdu.bese orang kalo nak tido kan dengo lagu.tapi bile dengo sore korang,xya pasang mp3 player.live ade kat depan.in this case,korang xpatot marah.patot bangge ok!

7. korang becakap laju macam ketapi xde brek.xpaham sebutir habuk.oh.baek tidoooo.

8. korang terlalu x amek taw pasal pendengo.ko nak wat ape.ko buatlah.asalkan aku habes aku punye presentation.so,ape lagi yang bole pendengo buat?xkan nak dengo lagi kalo da dapat green lite?maen game yokk!

9. untok fesi lagik,belagak bagaikan cegu.orang buat salah siket,nak didendenye macam2.dikerahnye buat macam2.kalo bukan sebab minggu orentasi,jangan haraplah semue diam.pecayelah!haha

10. ok.sebenanye memang si pendengo ni xsuke dengo ape2 yang pencakap cakap.nak2 kalo die ade masaklah jiwe.dengo jek orang becakap,teros tido.dengo jek orang becakap teros pengsan.hah,janganla asyek nak salahkan pendengo.beselah,maknusie ade macam2 kelemahan. :P


ok.ni aje konklusi yang bole aku dapatkan sepanjang aku hidop harini.maaf kalau tesangkot paot dengan sape2.ade nak tambah?tambah sndre.babai!




p/s : aku ade masaklah jiwe.tolong bagi nombot talipon pusat kaunseling negare.urgent!





jangan banyak cakap sangat mase orang tgh jiwe kacau.teettt!









Tuesday, February 15, 2011

ERR .. HYE . SAYA BLOGGER BARU ...

BEN ASHAARI




ini ha.
saje-saje nak join.
konon-konon nak tambah follower.

sebenanye aku nak folower yang folo sebab suke.
bukan terpakse.
banyak follower tapi just folo jek,xbes jugak kan?
plus nak tambah kawan alam xnyate ni ha.
manetaw kot2 rupenye jiran sebelah rumah. :)

so,follower bacelah repekan yang merepek ni.
and feel free to leave the comments. :)
bukan pakse.suro jek.
ngehngeh

mari berkawan!

ben10.wiwit. xD







tomyam sedap.tomyam sedap.yeayea

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.
salam maulidurrasul saye ucapkan.
semoge kite mengambel iktibar pade hari yang mulie ni. :)

hari ni hari cuti.
aku xtaw nak buat ape.
semalam ade plan.
konon2lah kan.
tengok2 xjadik.

ah.lupekan.
bukan nak pegi sangat pon.
cume yelah.
tah.bialah.

so aku ngan ika amek keputusan nak gi pustake.
gi mane?
pustaka.perpustakaan.library.
pustake tu dekat ngan cp.
so sebelom gi sane gi makan tomyam maveles dulu.
nyumnyumnyum!

sebelom kelua tu aku sunggoh amat lapa sekali.
betol2 lapa.macam xmakan sebulan.

sebelom ni kan kelua gi cp xdapat makan itu tomyam.
so hari ni memang balas dendam lah.
semue sekali 9.50rm.
xpe.gune duet untok makan xpe.
jangan beli dadah.

ok.
sini nak tunjok sket tomyam idaman kalbu tu.


this is worth for my tiredessssss today.


dan ini ari aku keluo ngan die jek.


mau?mau?mau?hahah


the end.cinte udang.haha


kenyang.alhamdulillah.
sebelom dapat makan.
tengok org sebelah makan mcd.

"emmm.sedapnye."

siap cakap nak tapau mcd b4 balek.haha
lepas makan.
tgk orang makan mcd pon nak muntah.
betol lah kan.
tgh lapo.napsu macam singe.

lepas makan gerak gi pustake.
guess what?
tutop!
hoi.hari ni cuti umum.
sape nak bukak kan.
bungok jugak kite ika!
haha

then jalan2 jela.
tu je yang mampu.
tgk2 baju.tgk2 kasot.
beli?taklah.
no money no talk bebeh.


kedai kasot pon cantek ape.hahah
(ehhei,abaikan kegemokan itu.woot.woot)


tapi kitorang bekenan kasot ni.
comel.macam aku.
tapi.mahel.letak balek.
haha


nanti elaon aku beli na.tungguuuu.ngehngeh


kemudian.kemudian.kemudian.
jumpe abg gemok.wiwit.
haha.jangan marah na.

kemudian.kemudian.kemudian.
ah.baleklah.
nak watpe lagik.

mase nak balek hujan lebat.
hujan rahmat.
insyaAllah.

teksi ini sangat begego.oh.nampak gigi beso.


this is what i got today.jam baru.wiwit.15rm jek.haha
(earpon tu beli mase kelua entry sebelom ni. :D)


okeh.sampe bilek ini status aku.ngehngeh
alhamdulillah. :)


___________________________________________________________
end.




p/s : ari ni balek awal.pukol 5setengah kot.xpon pukol 6.awal kan.awal kan.awal kan.
(sebab kelua bedue jek.)