follow?oh,my pleasure.

Tuesday, April 5, 2011

sumpah takut! *aku menangis.

tadi aku lepak-lepak kat jambatan pulau pinang.aku,fatin,ika ngan scu lepak-lepak borak-borak kat tengah jalan.waktu tu takde kete.munik dengan muhsinah duduk bertenggek kat tepi jambatan.tibe-tibe datang 3orang lelaki.sorang datang acukan pisau kat aku.die tanye.

"ape name kau?"
aku dengan takut-takut menjawab.

"err.muhsinah!" aku tak tahu kenape aku boleh jawab name ko muhsinah.aku mintak maaf.aku tak sengaje.

"sape muhsinah?aku tak kenal name muhsinah!"

"oke2,name saye musfirah."

"ha,tu betol kawan aku." tibe-tibe die cakap macam tu.padahal aku tak kenal pon sape die.aku maken gerun.dengan piso rambo kat tangan die,macam-macam bole jadik.so aku buat cool jelah.

"sekarang,mane muhsinah?"

disebabkan terlalu takot aku pon tunjukkanlah muhsinah yang mane satu.sambil mengarahkan muhsinah untok melarikan diri.aku takot sangat mase tu.macam ade satu tragedi nak berlaku.dahlah muke sorang antare lelaki tu macam jahat gile.berselubung dengan kaen hitam.ya allah,ape nak jadik ni.

tapi sayang.muhsinah tak sempat lari.die ditikam bertubi-tubi oleh laki tu.kitorang takot tak tahu nak buat ape.so aku ngan ika pon amek cangkul,pengorek tanah bagai yang entah dari mane datangnye.kami pukol laki tesebot sampai mati.sumpah tak sengaje.kami cume takot.sangat-sangat takot.dan kami lari.sebelom lari kami sempat tengok lelaki yang berselubung tu toreh tangan mayat kawan die dan pandang kami dengan penuh dendam.itu la yang orang panggel dendam berdarah.takot.sumpah kami takot.kami lari dengan pantas.

sampai kat 1 jalan gelap ade budak maen baleng-baleng bola.bola tu keras sangat.aku tak tahu bola ape.then tibe-tibe sebijik bola kene kepale aku.sebijik lagi kepale ika.takot.saket.mungken itu hanye agenda lelaki berselubung hitam untok membunuh kami.kemudian tibe-tibe ade sorang budak laki tampalkan tag kat tangan kami.tag tu tules.

orang pertama. pade tangan aku.
orang kedua. pade tangan ika.

die teros lari sambel suro kami masok ke 1 tempat macam makmal terbiar.kami tak tahu kenape tapi kami ikot jek.padahal rase takot sangat-sangat.rase macam hayat dah tak lame.ya allah,panjangkan lah umo kami.

kemudian kami jumpe lelaki berselubung hitam tadi.aku da agak.die mesti nak balas dendam atas kematian kawan die.

"profesor nuzul.tolongla maafkan kami.kami tak sengaje terbunuh kawan prof.sumpah tak sengaje."

aku merayu tanpe henti.mase tu rase takot,hanye allah yang tahu.



lebeh kurang begini lah rupe lelaki itu.



then...

"acik,acik.bangun gi amek ae semaye.da zohor ni." kejut munik sambel pake kaen semayang.

pehhhh.gile kentang.mimpi rupenye.damn!aku betol-betol rase macam betol.da siap nanges-nanges bagai.tido dalam surau pon mimpi sampe macam tu.semue yang dalam mimpi tu betol-betol ape yang berlaku pade aku harini.

*****

scene kat jambatan p.pinang  = aku tengok video kitorang kat jambatan tu sebelom tido.


muhsinah and ika and others = aku cakap-cakap dengan dorang sebelom tido.


budak maen bola = aku maen baleng-baleng bola sampah dengan aten ngan ika sebelom masok surau.


nuzul nak balas dendam = aku pukol bontot die.die cakap nak balas nanti.haha


*****




memang menakotkan!da banyak kali aku mimpi aku hamper dibunuh.ape maksodnye? T.T




4 comments:

~emi~ said...

hahaha..bongek r...x benti gelak aku baca entry kau .tido x basuh kaki..HAHAHA

THE KUCHALANA said...

dalam mimpi pun ngokngek.real life tak tahulah macam mana haha

cantekk said...

hahaha...addoy... =D

ape punye pesen la awk ni,,

tp seram la pulak kan...euwww

miss mush said...

emi . haha.ni kesah benar ni.benar2 aku mimpi.hahaha


kopi . kat luajuruh weh!tobak pon!kihkihkih



cantekk . seram kan.da banyak kali mimpi lebeh kurang macam ni.takot jek. :(