follow?oh,my pleasure.

Monday, February 21, 2011

pencakap vs pendengo

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.
da lame rasenye x hapdet blog.
rase macam rare jek.wah3
(padahal esemen melambak lagi)

tadi kan ade kelas.
lec ni bengang student ramei tido.
ish,kecohla.
besela name pon student.

pastu nak marah2 orang.
suro bediri kat depan untok feel the feeling becoming cegu yang becakap sorang2.
bukan lec je macam tu.kalo time orentasi,fesi2 pon camtu.
bajek ajek maseng2.yang gatei bebeno nak jadik pencakap kat depan tu kenape.
so,kene terime lah consequence die kan.
(saye xbemaksod mengate lecturer.this is all general.okeh)

aleeehai.apelah.i tink all the lecturer,cegu,penceramah,peramah,fesi semue patot seda la.
kalo pendengo tido,maen2,cakap2 mase mereke bebicare.
there must sumting wrong happen.
bukan semue salah pendengo.
ade jugek lah yang xbetol tu tentang pencakap.
(ayat bekap pendengo.haha)

aku pon tido.naseb baek xkantoi.
(pentido tegar.haha)

sini aku list antare sebab orang tanak dengo ko cakap wahai pencakap!
peringatan : ini tidak ditujukan kepade syiapa2.

1. korang suke becakap besa.ape2hal korang lah yang bes.takpon family koranglah yang bes.takpon kumpolan korang lah terbaek.upps!

2. korang kalo becakap kat depan suke mengate orang laen.sampei2 pendengo semue da taw korang ni kaki mengumpat.kadang2 tak pasal2 leman si lebai tu korang mengate.esh,sape nak dengo korang becakap!

3. tajok peberet korang kalo becakap adelah pasal seksual.ade jek yang nak dikaetkan dengan seksuel.siket2 xpe.bole terime.kalo da sampei detail bebeno tu,bukan suke.geli nokk.

4. korang kalo wat ceramah suke becakap semate.potpetpotpet.bace ape ade kat depan tu ha.dan kami sebagei pendengo memang lali lah kan kalo ade orang bacekan sumting untok kami.bedtime stories! :P




5. korang especeli fesi feson ni ha bajek sangat.kalo da dapat mikropon tu lagaknye mengalahkan hitler.jeret sane.jeret sini.sore dahla menceret.saket telinge taw x.dari dengo korang menjeret macam histeria baek kitorang dengo lagu.hahah

6. suare korang terlalu merdu.bese orang kalo nak tido kan dengo lagu.tapi bile dengo sore korang,xya pasang mp3 player.live ade kat depan.in this case,korang xpatot marah.patot bangge ok!

7. korang becakap laju macam ketapi xde brek.xpaham sebutir habuk.oh.baek tidoooo.

8. korang terlalu x amek taw pasal pendengo.ko nak wat ape.ko buatlah.asalkan aku habes aku punye presentation.so,ape lagi yang bole pendengo buat?xkan nak dengo lagi kalo da dapat green lite?maen game yokk!

9. untok fesi lagik,belagak bagaikan cegu.orang buat salah siket,nak didendenye macam2.dikerahnye buat macam2.kalo bukan sebab minggu orentasi,jangan haraplah semue diam.pecayelah!haha

10. ok.sebenanye memang si pendengo ni xsuke dengo ape2 yang pencakap cakap.nak2 kalo die ade masaklah jiwe.dengo jek orang becakap,teros tido.dengo jek orang becakap teros pengsan.hah,janganla asyek nak salahkan pendengo.beselah,maknusie ade macam2 kelemahan. :P


ok.ni aje konklusi yang bole aku dapatkan sepanjang aku hidop harini.maaf kalau tesangkot paot dengan sape2.ade nak tambah?tambah sndre.babai!




p/s : aku ade masaklah jiwe.tolong bagi nombot talipon pusat kaunseling negare.urgent!





jangan banyak cakap sangat mase orang tgh jiwe kacau.teettt!









3 comments:

Mya.. said...

sweetttt...amikk pengaran~~~~huuhhu

miss mush said...

gapo pengaran?haha

Mya.. said...

ahahha..pengajarann laa...silapp taipp...uuhhu