follow?oh,my pleasure.

Friday, May 20, 2011

aku pendendam.

ohoi.how's your day?my day sangat bosan.ade kelas bosan.cuti bosan.jadik orang kok begok bangat kamu ni musfirah.hesh.



hari ni aku nak cakap pasal dendam.korang ni jenis maknusie yang macamane?pendendam?pendamai?pencinte?upps.aku tak tahu kenape tapi aku ni memang sejenes maknusie yang suke bedendam.tett!bukan dendam sampe nak bunuh-bunuh na.bukan.aku blom sampe tahap tu.kalo tengok dari kajian datok fazilah kamsah pon kalo ikot tarekh laher,bulan,blablabla bagai tu memang spesis aku ni jenes pendendam.tapi tak semue lah kan.pecaye khurafat?oke,aku tak pecaye.tapi kalo betol?hmm.



aku mengaku memang aku jenes yang makan dalam.ape ko buat kat aku aku akan buat balik.tak senonoh kan perangai?aku cube elak tapi kadang-kadang bole la.kalo hal kecik-kecik.kalo hal yang besa gedabak memang aku akan balas balik.bukan nak cakap aku ni gengste ke ape.bukan.memang aku jenes yang macam tu.ko tak pecaye ko bole tanye mak aku.punye tak senonoh perangai aku kalo aku mesej ko ko tak reply,next time ko mesej aku aku takkan reply.lahanat kan perangai?aku tahu.tapi aku memang jenes macam tu.aku cube nak bubah.trying tapi entah.selalu negative thinking.da ko kenape tak reply mesej aku?lepas topup kan bole mesej cakap kenape.



see?even small thing pon bole buat aku bedendam.terok betul perangai.adekah disebabkan tareh lahirkah?sebab bulan laher kah?atau apakah?pokoknye memang aku yang salah.aku tahu.aku ni memang jenes yang emosi tak bole kawal punye.tak berubah?always trying.but failed.dem.kalo ko tinggal aku aku akan tinggal ko tak kire.aku akan balas jugak padahal ati aku tahu tak elok buat macam tu.maybe die tak sengaje blablabla.dasar pendendam,mane denga nasihat.



ko buatla ape-ape kat aku aku akan balas balik.tak sekarang esok.aku tak tahu kenape aku ni negative thinking sangat.cop!aku bukan jenes judging punye orang.sekali tengok teros bagi persepsi negatif.tak.negative thinking aku bile aku senyum kat die die tak balas.dah kenape ni.die tak suke aku ke.kalo die tu jenes yang suke tego-tego then satu hari die senyap.kenape ni aku ade buat salah dengan die ke.ape masaklah nak buat muke ketat dengan aku.tak memasal.then stat situ aku pon akan sakit ati dan mule membabi bute dalam ati.babi kan perangai?



aku kalo da marah da saket ati aku pendam.sebab aku takot nak gadoh.bukan chicken,ni ala-ala pendamai.hahah.tu kalau kawan.aku akan hamburkan kemarahan aku pade orang laen.biasenye alep akan jadik mangse kene denga semue.and kawan-kawan aku jugak akan denga aku marah.hahah.kenape?sebab entah!aku memang spisis macam tu.sebab kalau aku tak luahkan which mean aku mencarut-carut.ye memang aku akan mencarut gile kalau tengah marah.da masok setan gitu le.huh.kalo aku tak luahkan pade orang aku akan nanges ko tahu.memang lembek aku ni.nampak je ganas.*ganas ke.sebab tu aku kene jugak luahkan  baru rase lega.tu kalo kawan.kalo bukan kawan saun la.sebab bukan kawan.takde ukuwah nak dijage.terok perangai.aku tahu.




konklusinye memang aku pendendam.jangan ikot jangan amalkan.tak elok.aku nak bubah.tak baek tahu jadik pendendam.tak senang hidop.tapi naseb baek aku bukan kalangan pendendam tegar sampe nak jugak balas walopon orang da explen.no no no.aku adil jugak sikit-sikit.hahah.tolongla camane nak kikis tabiat buruk ni.tabiat yang tak gune ni.tolongla. T________________T






jangan maen-maen.aku ade patong voodoo.hahah





aku mulot jahat





2 comments:

humirako said...

aku pon ade patong vodooo laa....cute ag...hahaha

miss mush said...

ceh tu je.hahaha