follow?oh,my pleasure.

Sunday, March 20, 2011

aku memang suka benda pelik.

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

kabare orang-orang?
hari ni aku makan soya rebus.korang penah makan tak?
bukan ae soya.bukan.bukan.just kacang soya.

care nak buatnye cume rendam kacang soya tu,then bile soya dah kembang,rebuskan soya tesebot.mase rebos tu tambahkan gule untok memberi sediket rase pade soya tu.kalau tanak tambah gule pon takpe,tapi rase pure soya lah. :)

rebos soya sampai kembang dan lembut.bile dah mendidih tu,bole lah angkat.haselnye macam ni.


ni lah haselnye. :)


lepas dah siap tu aku eksaited lah nak bagi teman-teman rase.
tapi ade teman cakap die tak makan makanan pelek-pelek.

awak.awak.itew eksaited nak bagi awak rase.tapi awak cakap macam tu.at least rasela siket. :(

tapi takpelah.dah memang die tak biase makan makanan yang tak penah dimakan,takkan nak pakse kan. peace! 

oke.off pasal soya.


as for me,bende yang pelek tu lah yang aku nak cube.nak rase.belom cube belom tahu.
dah cube,baru tahu.ngehngeh

bende pelek-pelek tu lah yang jadikkan hidop kite variety.takkan nak stick pade 1 bende jek sampe tue.no variety,hidop pon bosan.macam dalam pehubongan jugak.kalau hari-hari asyek begumbire jek,tak bes.tak thrill.kene ade siket-siket pegadohan.itu baru serunok.itu sebab saye suke carik gadoh dengan awak gatot!haha.

bende pelek-pelek jugak yang buat kite tahu samade bende tu elok atau tak pade kite.cuntuhnye kalo kite tak cube makan ulaman,(mukmin!kaknor!) agak-agak bile kite sesat dalam hutan kite tahu tak daon-daon mane yang bole makan,yang mane yang tak bole?haa.kang termakan daon beracon.al-fatihah.

bende pelek jugak akan buat kite unik.yeah,pelek akan buat kite jadik laen dari yang laen.cube pakaian yang pelek.for the best example lady gaga yang korang sanjung melanget tu.walopon fesyen die tah dari mane datangnye,still ade orang tiru kan.walopon tak ramai,tetap ade orang ikot.she's the weirdo yang menjadi fenomena fesyen.hamek kau.pelek tu pelek.

oh ye,maria elena zarul pon gune pelik sebagai url blognye.kenape?mane aku taw.gi la tanye die.haha.


gambo hiasen.


yeah.kesimpulannye,pelek tu seronok.bagi aku orang yang mencube bende pelek ni sorang yang pemberani.sebab die berani mencube bende baru.so for semue,lets jadik pelek! :D



berjaye bace nota walopon tak banyak.yeah!




5 comments:

debudebukehidupan said...

eeh.. soya rebus mmg wrna kuning eh?? ;S

miss mush said...

agak kunengla.tapi takla kuneng sangat.edit lebeh gamba tu.hehe hehe

Mya.. said...

hahah..yerr aku tahu..akuu laa orgg yang tolakk sebb aku xmkn bnda pelik2...hahha
sumpahh memng akuu xmkn babe..soryy if buat ko trasa smlm weh..akuu bukan apa takutt bila da tmakan aku akan muntahh!!
bnda camgni pnahh jadik pada aku dulu waktu tuu kononnya nak "AMIK HATI " Kawan yg mtakk akuu tryy msakan diA xsilap aku..pastuu aku ntahh cmna aku tahan...then rase kembang2 pipi tahan nak telan bnda tu..but finally! aku muntahh depan dia!!..haa amik! memng dia kan lebihh terasa!! appepun thanks anywayy ajak aku mkn sma smlm..aku mmg xmknn! huuhuh..

miss mush said...

hahaha.bengon.terase taw.terase taw. T.T xde pape lah.saje jek.thanks lah sebab bole buat entry.ngehngeh. (^,^)v

Mya.. said...

ahhahah..ngokngekk..lain kalii ajar aku jugakk taw...mkn bnda pelikk..insyallahh aku mknn jer pa yg kau bagii lpas i,,janji ko mkn dlu,,,heheh