follow?oh,my pleasure.

Tuesday, February 8, 2011

long journey (essay)

hai hei hoi anak-anak.
salam 1 malaysia.
arini just nak share sedikit rase dalam sanubari.
wahh.semalam da bejiwang.


harini nak bercetire pasal semalam.
ade ape dengan semalam?
semalam aku balek kolej.
yahh.lewat sehari dari yang laen.
*kalau bole nak lewat seminggu.




semalam tiket bus sepatotnye pukol 8pm.
bapak aku yang bekerje shif petang begego2 balek umah.
yela,magrib skang lambat.
takot xsempat nak naek bus.
lelah plak blio nak nganto ke kedah ni hah.

sampei2 jek kat terminal blio tinggalkan aku dengan cik eika.
eika dengan bf die.
wah,naseb baek ko ade cik minmon.

"perhatian kepade penumpang yang ingen menaiki bus duren burung untok ke blablabla..alor setar.anda diminte besabo kerane bus dijangke lewat tibe."

pastu ade la pakcik bus datang.
blio cakap bus akan datang pukol 11.30pm
what?11.30?
11.30?!

ape ade dalam kepale?
yes!
sebab aku memang kalo bole nak lambat3 lagi.
homesick!
eika kate ade nampak budak menanges.
sabo la ye nak.
ade hikmah di sebalek kejadian.

mebi kalo kite naek bus pukol 8 tu ade eksiden ke nak jadik.
ha,kalo kite taw mesti kite besyuko gilak.
kankankan. :)

so aku amek keputusan untok balek umah la kan.
2 jam tu.
banyak mase untok melepak2 kat umah.
kenape aku kate naseb baek cik minmon td?
sebab die ngan eika hantakan aku balek.
wahwahwah

balek2 tu melepak2 lah kat umah.
tengok twi.makan.on9.amek gamba.
hahah.
gembire weh bus lambat!

tah kenape nak balek kali ni macam malas jek.
bukan siket.banyak!
homesick.homesick.
wuuu

dengan badan yang xbape sehat.
aku naek bus.
sejok!

dey,aku nakgi utare.
bukan kutob utare.
kenape sejok sangat ni.

oh ye.aku demam.
lupe.
kawan-kawan,doakan saye cepat semboh.
its been a week now.
xbaek2 lagi ni ha.
mebi allah nak ampunkan baaanyak dose aku.
sebab tu bagi saket yang laaaame.
xpe.as long as i can survive,im okay. :)





saket pon saye mampu menggedik lagi.saje nak tunjuk selendang baru.ngehngeh

naek bus tu agak2 lame la baru bole tido.
saket tekak weh.
rase macam baru nak demam.
u know what i mean?
saket tekak nak demam tu.
taw x?taw x?taw x?
xsuke!huh

da la sejok.
(naseb baek bawak comforter)
this is the longest journey aku rase.
sebab keadaan aku yang xsehat ni.

da la homesick.
da la saket.
da la begado.
da la.da la.da la.

wah.macam2 da la.
tapi tido bedengkur jugak.
*org sebelah. ^,~

sangat rase xsabo nak sampei.
sebab xtahan saket tekak.
mase tu macam-macam aku doa.

ya allah,kau hilangkanla saket ni.
kurangkanla saket ni.
alhamdulillah.selamat sampei jugak aku kat sini.
dengan muke beminyak2 naek teksi.

sampei hostel dalam pukol 9 setengah.
xlarat kau nak teros gi kelas.
naek bilek,tros tido.
ye,tido.
xsedo ape2 da.
bangon dalam pukol 11setengah.

mandi3.siap2 gi kelas pukol 2.
dannn.
kene jumpe abg hafiz.
abang.aww.aww.
haha
dapat assignment.
sebab xmasok kelas semalam.
assignment pon assignment lah.
jangan lampiran a sudoh.
wah3

lepas jumpe abg hafiz aku pon balek bileklah.
xlarat nak merayau dah.
sampei bilek telan pil.eh,obat.
tapi xmengantok pon.
aku mutant kot.
haha.

well,cukop.
this is the journey for today. 
the long journey for me.
wishing esok short sketlah.
leteh.wah3




p/s : kalau bosan jangan kutok. :)

2 comments:

THE KUCHALANA said...

ergh panjang..tengok gambar je boleh?

me ~ mush said...

bace!bace!haha..kate esei.mestilah panjang.haahahaha