follow?oh,my pleasure.

Sunday, January 30, 2011

temuramah besame fasaha senduk.xD

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

tadi aku bace kosmo ahad.
kosmo yang bukan aku punye.
korang bace tak?
mesti bace kan?
cetire hot pasal hot hot mama dan dudenye.

norah danisah dan jejantas,lelaki idaman malaya tu.
(idaman ke?haha)

kan bebaru ni heboh pasal kes jejantas ngan fasaha senduk putos tu.
hah,berapi kau boifren ko bencuti dengan jandenye.
sampe lepas tensi berbikini2 na.
xbaek tu.
baek ko semayang ke,mengaji ke.
dapat pahale.ish3. *sambel geleng2 kepala.

tadi kelua plak berite pasal pencutian jejantas dengan norah danisah.
wah,kalau aku jadik fasaha senduk memang membare lah kan.
da la baru putos.
kelua plak kesah bahagea mantan pacar dengan jandenye.

panas!hahaha
(da rase macam minah kontrobersi plak.ngehngeh)

mari kite same-same ikuti temuramah dengan cik fasaha senduk berkaitan isu yang sedang hangaaat ni.

cik wartawan = cw
fasaha senduk = fs (bukan frenste na)

cw : hai cik fasaha.ape kaba cik sekarang?

fs : sehat walafiat.cume badan ni pedeh2 sket sebab aritu bejemo sangat.tengok kulet i ni.abes burn.

cw : tu lah cik fasaha.kenape yang sampai nak bebikini2 tu.kan da pedeh2.meh sini nak tengok sket.

fs : tu la cw.i pon xtaw nak cakap camane.ni sme jejantas punye pasallah.sampei hati kan die wat i macam ni.ape die ingat i ni xde prasaan ke.

cw : em,bole cik fasaha cetirekan ape sebenanye yang belaku?

fs : i pon xtahu ape sebenanye yang jadik.yang i tahu sebelom jejantas pegi bencuti dengan norah danisah die ade ajak i kelua.candle light dinner wa cakap luu.tapi xde plak die cakap nak putos ke ape.i rase ni memang keje norah danisah lah yang xpuas hati dengan kebahageaan i.

cw : kenape plak u cakap macam tu?ade bukti ke?

fs : maunye xde bukti.u taw mase jejantas ade kat jenpon tu,tiap2 malam die tepon i u taw.katenye rindu.lepas tu kan,die kate balek nanti nak kawen dengan i.tup2 balek2 jadik macam ni.i sedeh u taw!bayangkan lepas balek je dari jenpon jejantas langsung tak kontek i.i sendiri xtaw ape sebenanye yang jadik. (sambel menanges dengan sedu2nye) i...i...i ade lagi simpan meset2,call log die.mak i,adek i,nenek i pon ade simpan meset jejantas tu.mane mungken i tipu.uuuu..

cw : makaih,sampei semua orang simpan meset jejantas?jejantas bencinte dengan cik fasaha 1 femly ke?ganah2.

fs : xlah.memang i sengaje fowed meset2 tu.untok kegunean di kemudian hari.tengok,sekarang da jadik macam ni.hebut kan i?macam elbet ensten. (sambel  menggosok2 kepalanye)

cw : wah.cik fasaha memang hebut.bukan saje hebut merampas laki orang,malah bijak mentafsir mase depan.cik ade nak tuka profession x?jadik tukang tilek mungken?

fs : u nii.mulot kasi jage na.maneade i rampas jejantas dari sape3.no.no.no.i xcari die,die yang cari i.maklomlah,i kan mude begetah sekerap.mestilah die tepikat.aww.aww.

cw : haha.yelahh  cik fasaha oii..naseb baek getah xcaer yek mase bejemo itu hari.haha..

fs : biasalah.i kan pakai produk garnier.mane bole caer2 ni.laki tengok i caer,adelah.

cw : oklah cik fasaha.ape cite kes bebikini tu?frust dengan jejantas eaaaa.cecite.cecite.cecite.

fs : oh.sebenanye kawan i da lame ajak i becuti tu.cume yelah,ade jejantas di sisi.watpe i kelua dengan kawan2 i.abesla duet i.tapi lepas jejantas cakap die nakgi jenpon dengan norah danisah tu,i pon buat keputusan untok ikot kawan i.sambot tahun baru lah katekan.

cw : then,kenape bebikini?u xrase nanti akan jatohkan karier u ke kalau kantoi kat malaysia?

fs : alah,apedehal.artis malaysia skang da maju lah.jalan kat red carpet pon bekemban.setakat bebikini kat pantai apelah sangat.lagipon i rase muke i ni macam mat salleh sket2.ape salahnye belagak mat salleh sekali sekale kan.

cw : itu kate u.tengok sekarang u da terok dikeji oleh peminat.ape perasaan u?

fs : mule2 dulu i xkesah sebab i taw jejantas akan sentiase ade di sisi i.tapi skang i marayu pade u ollss.i janji xkan bebikini dah.kalau u olls xsokong i,sape lagi.jejantas da tanak kat i.wuuu (menanges lagik)

cw : bawak betendang lah cik fasaha na.setiap kejadian ade hikmahnye.oh,cik ade tengok kosmo tadi?pasal jejantas dengan norah danisah.

fs : mestilah i tengok.u taw,i rase macam nak gunteng2 jek paper tu.naseb baek bukan i punye.hish.geram i u taw.gatal punye norah.pencilok boifren org.siap ko nanti na.i see u in court.

cw : emm.u xrase ke karma da datang balek?dulu u amek laki die,skang die amek boifren u.xrase ke?xrase ke?i rase.

fs : i xrase pon.sebab i xamek laki die okk.laki die yang tegile2kan i.ape ingat i nak sangat jejantas tu?da la rambot aneh.huh

cw : aneh?haha.betol ke?patotla i xpenah nampak gamba die tanpe topi sebelom ni.hahahahaha (gelak guling2)

fs : betoll.nanti saye bagi gamba die tanpe topi.haha.

cw : ape plak pendapat cik fasaha pasal cetire yang norah danisah cakap tu?yang korang da putos lebeh 2 bulan lepas?

fs : alah,tu semue propa.i ade bukti menunjukkan yang i dengan jejantas maseh lagi becinte even mase dorang kat jenpon.jap lagi i kasi u bukti2 yang menunjukkan jejantas and i maseh kontek sampai 18 januari.u kan norah,kalau xde bukti jangan nak cakap ikot sedap mulot.i gocoh u nanti baru taw.hih

cw : haha.saba na cik fasaha.btw,u xrase sedeh ke dengan perpisahan ni?

fs : sedeh tu ade.tapi xdela sedeh mane.maklomlah,i ni kan chantek.lagipon i rase baek i tumpukan pehatian pade karier i yang tengah bombompow ni.lagi baek.nanti nak kompol duet banyak2,bole g jenpon jugak.lu ingat lu sorang bole pegi ke jejantas?boo.

cw : gud3.u ni memang bagos lah,i salute u.tapi kan i ade 1 nasehat la kan untok u dan org2 laen.janganla bencinte dengan laki org.xelok.ramai lagi jejake2 jambu kat lua.u kan chantek.kalau nak sangat dengan laki org buatlah care elok.janganla sampei becerai berai femly tu.xelok nokkk.lagipon u sndiri penah cakap tak kesah bemadu kan.ha (pesanan eklas dari pihak penaje)

fs : (sambel lap ae mate) betol tu cw.i pon da nyesal.i janji xkan buat lagi.i menyesallll.

cw : xpe cik fasaha.just lets change for the better.we will olweys support u.thanks for sharing stories with us ye.nanti kite gi makan kat mamak.nghehhehehe

fs : tenkiyu.i betol2 hargainye.ok2.i pon da lapa ni..


sampei sini jelah sesi temuramah besame cik fasaha senduk.awas!jangan anggap ini temuramah betol.mati aku kene saman nanti.haha




p/s : ini hanye lah sekadar hiburan semata.ade peminat fasaha ke disini?harap maaf. :) jangan saman saye.saye xde duet.huhu

9 comments:

THE KUCHALANA said...

bhahaha..lawak oh!

nuRaisha Azmi said...

ahh aku nak saman ko mus
ko tktau ke aku peninat nombo 1 fasha sndhau
HAHAHA
lawak gila ! :D

bonbonboncet said...

the kuchalana : haha.semalam baru wat intbiyu.nak nombo die pon aku ade.ngehngehngeh

bonbonboncet said...

aisha : alamak!jangan saman!aku xde duet.mane nak bagi makan anak lagi,kucen lagi.jangaaannn.haha

azwani said...

sekali lg aq like!!

Jurr Loosy said...

gile kentang la ko ni.
t'baek!

Jurr Loosy said...

gile kentang la ko ni.
t'baek!

bonbonboncet said...

wani : trimas!keep liking!hahaha

bonbonboncet said...

jurr : haha.trimas3.blom gile lagi.maseh waras untok teros merepek.hahaahah