follow?oh,my pleasure.

Tuesday, January 18, 2011

inspektor bajek gadget

hoi hai hei anak-anak.
salam teman-teman.salam 1 malaysia.
hari ini kite akan bercerite tentang gadget-gadget yang penah aku ade sepanjang aku menginap di dunie yang fana ini.
korang taw ape itu gadget?
gadget tu kalau ikot inchegoogle translator kite ie bemaksud alat.
so,xkesahla alat ape kan?ngehngehngeh
aku tanak gune pekataan gadget,sebab macam bajek,so aku gune pekataan alat yek. xD

mule-mule aku nak bagitaw aku ni datang dari keluarge yang biase-biase aje.xde lah kaye raye macam donald trump dan xdela plak pape kedane macam dalam cite slumdog millionaire.cume biase-biase.ye,biase-biase. :)

alat petame yang aku ade adelah walkman radio yang kecik 2.alaaa,ade yang femes 1 ketike dulu.
yang femes tu mahal,disebabkan aku ni datang dari keluarge yang biase-biase make yang murah pon bole membuat aku hepi gilak.ie dihadiahkan oleh bapak aku pade beday aku yang ke 9.sangat suka dan sangat sayang pade walkman tesebot.malangnye ie telah rosak sebab jatoh dalam ae.wuuu




alat ke 2 adelah sebijik henpon yang juge dihadiahkan oleh bapak aku sempene aku bejaye masok ke asmara penoh. mrsm kota putra name tempat aku menimbe ilmu mase 2.seperti yang aku cakap tadi aku ni datang dari keluarge yang biase2 saje.henpon sekenhen pon ok.1st henpon aku adelah nokia3315 yang ber-casing hello kitty.kiut miut bewane pink.mase tu aku jiwe kental.malu jugak sket2 pake henpon hello kitty.haha..bile da lame2 oklah.ape salahnye kan.haha




henpon ke 2 plak aku dapat mase aku fom 2 kot.aku tuka henpon dengan bapak aku kalo xsilap.henpon 2 henpon nokia butterfly.taw ape butterfly?butterfly 2 rame-rame.hahah..kemudian dalam taon yang same aku betuka kepade tepon nokia bubble-bubble.tu henpon gelfren abang aku yang sekarang da jadik kakak ipar aku lah.aku xtaw name die,yang aku taw ade macam bulat-bulat kat blakang 2.ngehngehngeh




mase fom 3 aku dapat henpon nokia 1100.henpon bapak aku jugak rasenye.aku suke henpon tu sebab serunok menaep meset menggunekannye.rase macam lembuttt gitu ha.macam berade di awang-awangan.hahaha.




abes pmr aku dapat la henpon baru.korang taw,itu 1st time aku dapat henpon bau kedai.so toksah cakapla korang beli henpon cine ke,rusia ke.sebab ienye firsthand kan?tetap korang yang resmikan dulu kan?ape-ape henpon pon functionnye same kan?atleast for me. :) tu la 1st time bapak aku bawak aku pegi kedai henpon mencari henpon.(sedeh ni).mase tu aku bekenan dengan motolola L6.nipes.senang disorok lebeh-lebeh lagi aku ni bersekolah di asmara kan.hahah.time spotcheck letak dalam fail jek.dijamen selaaaamat.hahahahaha




naek fom 4 sekali lagi aku dapat henpon baru.ni pemberian abang angkat aku pule yang sekarang entah hilang kemane.die bagi henpon nokia 5070.aku sangat sayang due-due tepon 2 na sebab pemberian atas usahe aku membanting tulang 4 kerat mendapatkan 8a.haha.









nokia 5070 kene rampas,aku pon rembat tepon abg aku nokia 1112.tapi tepon tesebot kawan aku pinjam dan telah dirembat orang.die lalu menggantikan dengan motolola w218.tepon ni xbes menaep meset yek.jangan bli.haha



aku pake 3 tepon tu sampe lah aku masok kppas.tapi malang xdek bau macam durian.motolola L6 dirembat orang manakale nokia 5070 rosak setelah terhempas dari katel pesaket.(katel dmu ye).xpela,aku redo sebab mereke da banyak berbakti pade aku.huhu




masok f5 abang aku belikan mp4.sebijik je.bukan 5bijik.haha..abang beli untok beday aku kalo xsilap.terima kasih abg!xdelah bosan aku dalam kelas dengo cegu merepek.hahaha.tapi mp4 tu rosak.kawan aku pinjam dan ie rosak dalam tangan blio.wuu. =.=




tapi xpe,mase matrik abg aku bagi lagi mp4.ni yang die da pakei.hoho..sekali lagi terima kasih abang!dapat dengo lagu mase lecture.hahaha















bile masok kppas ni kan ade elaon.aku pon beli la henpon baru.nokia 2700 classic.xmahel pon ye anak-anak.sekado temampu jek.selang beberape bulan lepas tu aku beli csl plak.serunok menaep meset.rase macam taep atas marshmallow.ngehngehngeh.motolola kemudian aku jual pade rumet aku.40hengget.huhu


sampei sini saje kesah gadget bajek aku.haha..bajek jek.semue murah padahal.yelah,aku insan xpunye harte.aku ingat nak beli c3 pink sebijik,tapi tu lah.xmampu bile memikirkan banyak lagi nak gune duet..ngehngehngeh.aku bahagie dengan care ini.anda bagaimane? :)


p/s : sekadar tulesan semata.bukan menunjuk na.xdenye nak menunjuk kalau barang sekenhen.ngehngeh.cume nak berkongsi.kalau nak menunjuk tunggu aku beli blackberry.haha

2 comments:

l.e.l.o said...

stiap mse ko nk tuka pon kn....ish3....

bonbonboncet said...

tuka yang sekenhen je pon.xmampu.haa