follow?oh,my pleasure.

Friday, February 11, 2011

kenape dan mengape?

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.

ape nak merepek ye arini.
hmmm.pasal perasaan.
korang penah xberperasaan macam xde orang nak kawan ngan korang?
aku penah!
rase macam nak telan coklat banyak-banyak.
macam stress jek.

dannnn
korang penah terpike x kenape?
sini aku senaraikan antare sebab ade kawan jaohkan diri dari kite. 
ngehngehngeh

1. korang ni lawo sangat.kawan korang takot nak bekawan dengan orang lawo.yela,kan ade pepatah inggeris,beauty and the beast.kang dikatenye kawan korang beast.kan xbes tu.ha.tu pasal die menjaohkan diri.

2. kalau bukan sebab korang lawo sangat,mungken lah sebab korang xlawo sangat kan.haha.well,dunie ni macam2 org ada.bekawan sebab rupe,sebab duet,sebab itu,ini.ah,macam2.so itu jugak adelah 1 kemungkenan.kan.kan.kan.

3. korang ni spisis telepon burok.atau kate laennye telepon bekarat.haish,pantang ade rahasea kawan korang share kat korang,korang pon akan share pade orang laen.biasenye dengan pesanan,"jangan bagitaw sape2 taw!"

4. korang ni kawan makan kawan.nak kate korang ni kuros kereng,idok.tapi korang memang xcukop nak makan nasik hari2.nak jugak makan kawan korang yang sekepeng tu.ade jek hal keburokan die yang canangkan kat orang.sampei satu tahap cetire tu jadik fitnoh.masyaAllah.bawak2 betobatla yek!

5. korang ni jenes berhati bacin.ade jek pekare yang korang dengki dengan kawan korang.die beli tepon baru,korang beli tepon baru.lagi up lagi dari die.wah,banyaknye duet!tapi kalo xdapattt,esok jugak telepon kawan korang jahanam.hati bacin.bacin!

6. korang pemalas macam lembu.keje cegu bagi melambak2.suro buat bekumpolan.dengan selambe korang tinggalkan pesan."ko buatla dulu.tinggalkan kemudian kat aku.".bile da ditinggalkan lagsong xdisiapkan.tibe mase kene submit,hah kawan korang jugak yang kene siapkan.sape xhangen beb.

7. korang behati konkrit.pantang kene nasihat sket,teros tarek muke.paleng bes siap xbetego sape lagi dengan kawan korang untok jangke mase yang lame.kalau xbole kene tego,idop dalam gue la deyy.

8. korang kedek tahap kritikal.korang kalo nak pinjam duet org puloh2 ringgit,org bagi.kesian,nampak tedesak sangat.tapi kalo orang nak pinjam duet korang puloh2 sen,mati hidop balek pon korang akan tuntut.macam haji bakhil tu ha.eh bukan.lagi terok!

9. korang bajek hot.asal jalan gi mane2 jek ade je orang kem salam."wei,tadi ade mamat ensom tego aku.die cakap nak bekenalan." padahal sme orang taw korang xdela hot mane.suam2 jek.boo.

10.korang pentiru paleng hebat.ape kawan korang buat semue korang ikot.ape die tules,ape die cakap,ape die buat.senang cite memang perfek lah potostet.idea dorang yang bes2 cepat jek korang cantas dan jadikkan idea korang.wai,mane bole tahan.lari!lari!

11. korang mulot laser.pantang ade orang buat salah sket,laju jek korang mengomen.mengalahkan brodben digi!sampeikan kawan korang pon rase xselese bile time korang mengomen.macam joyah sport.hahah

12. sebenanye mulot korang busok oke!tolong paham.xde sape berani dekat dengan korang.nak bagitaw serbe salah,so dorang pon amek keputusan menjaohkan diri dengan harapan korang akan sedo.tapi kesiankan.xsedo2 jugak.haha


bile semue diatas da korang penuhi,make kawan korang akan berkate.




deyy.
sangat xserunok bile xde kawan.
sebab kawan tu kawan.
ko gi skola ngan kawan.
gi makan ngan kawan.
xde kawan nak gi skola ngan sape?
ayam?
hai,
xde kawan memang xbes.
mari berkawan!


without humor,life sucks.
without courage,life is hard.
without love,life is hopeless. 
without friends,life is impossible. 





p/s : sekadar menconteng-conteng belog. :)

4 comments:

Jurr Loosy said...

like!

me ~ mush said...

tengs! :)

teema chan said...

aku terlist dalam nombo 11 ,
so aku lah yg kasi warning ,
stay away from me !!
hahahahahaa

me ~ mush said...

haha..jangan no 12 sudehhh.hahahaha