follow?oh,my pleasure.

Wednesday, January 26, 2011

duduk?berdiri?cangkung?

hai hei hoi.
salam 1 malaysia.
ari ni aku rase nak menules pasal toilet.
ish,kenape nak tules pasal istane syaiton tu?
sebaaaab.tah!rase nak tules.ikot aku lah!haha


sebelom tu nak tanye.
korang prefer tandas jenes dudok ke cangkung?
ke BERDIRI? xD

well,itu sme ikot taste koranglah kan.
kalau aku,aku prefer tandas dudok.
sebab aku bagi aku tandas dudok ni memudahkan kite melepaskan hajat.
kalau tandas cangkung memang kite perlukan sepenoh tenage lah ye untok memastikan hajat tercapai.
ngehngehngeh.

ok.untok pengetahuan kite lah kan.
tandas ni memang memaenkan peranan penting bagi sesebuah organisasi.
rumah ke.syarikat ke.kedai ke.
ape yang jadik titik kepade penilaian org tentang tahap kebersehan kite adelah tandas.

kalau rumah chantek gile.
ruang tamu ade lampu liplap-liplap bagai,kalau tandas bau hancengg xgune jugak kan?
lagi bes kalau ade lagi sise2 wane cokolat yang betepek-tepek kat lobang tu ha.ewww.
konfem kite akan dicop pengkotor oleh tetamu rumah kite.
oleh itu,marilah kite same-same menjage kebersehan tandas kite.
(eklan tandas?bukanlah!)

ok lah.back to core bussiness.
pasal pemilihan tandas.
dulu kan,mase kecik-kecik rumah aku tandas cangkung.
wallah.memang tetekan lah kan nak mencangkung sampei urusan selesai.
nak-nak bile time ceciret. (_,_) prutttt.puittt!


memang sampei kebas-kebas lah kaki.
mase kecik aku naif lagi.
kalau leteh aku berdiri jap nak legekan otot-otot.
haha.memang xsenonoh gile.
tapi aku rase bukan aku sorang yang buat.
korang buat jugak kannnn.. :P

pastu bile da dewase siket-siket aku pon da banyak bejalan,da kenal ape itu tandas dudok.
tapi kenal jelah.
care nak gune memang macam biase.
macam ni hah.



janganla cakap aku bungol.mase tu aku kecik.bole dimaafkan.haha


bile da lame-lame aku pon pandailah gune tandas ni.
esh.xdelah susa mane.
ngehngehngeh


comel kan aku dulu.cam anak omputeh.haha


kalau nak ikot keselesaan aku rase tandas dudok memang lebeh selesa.
walaopon mase baru menggunekannye.hih.bapakklah hellnye!
haha

selaen keselesaan.tandas dudok juge beri banyak manfaat. xD
sambel menunggu urusan selesai,macam-macam kite bole buat.
kite bole sms,bace paper,maen game,bahkan bole pike ape kite nak wat untok entry blog kite seterosnye.
*well,idea ni pon datang mase aku melabur sebenanye.haha


see?siap bole tido lagi okk.ahaha


tidak bagi tandas cangkung,kite kene tumpukan sepenoh perhatian semase menyelesaikan urusan.
ie memerlukan sepenuh tenage untok memastikan urusan bejalan lancar.
susah kan?
alah,kalau penat,buatlah macam aku buat dulu.haha

tapi yang bestnye tandas cangkung ni kalau flush rosak,bahan buangan tu tak nampak.kire tesoroklah kan.




tapi kan,ade yang argue pasal kebersehan tandas dudok ni.
katenye tak berseh.
nak nak tandas awam.ye dok?
ala nokk,kalau dah namenye tandas,xkan nak berseh macam ruangtamu.

memang,kalau kat tandas awam memang agak ngeri lah kan nak gune.
tapi tu la pentingnye kesedaran ye anak-anak.
dah taw geli,pandai-pandailah jage kebersehan tandas tu same3.
baru lah bole gune tanpe syak wasangke.

oh ye adik-adik.
kalau ye pon geli sangat nak gune tandas dudok tu,korang janganlah sampai mencangkung atas tandas dudok.
hah,ni haselnye.mau ka?mau ka?mau ka?



beliau ni tegelincer mase mencangkung atas tandas dudok.saket weh!


kalau korang geli sangat kan,amekla mase sket cuci tempat letak punggong tu.ala,bukan suro cuci sampei besinar2 pon.cukop sekadar jirus dengan air.takpon korang lap dengan tisu.ha,kan ok. :)


jangan ikot kucen ni.die xbole dudok na.


ni ade satu cetire yang aku xbole lupe.pasal tandas cangkunglah.aktor cetire ni adlah abang aku sndre.haha.
(jangan marah abg na.hahaha)

abg aku dulu memang ektif gile ragbi.blio maen ragbi sampei ligamen kat otot lutot blio macam da longgar2 sket.kire memang xbole wat sumtin yang berat2 lah.maen ragbi pon da xbole.

ade 1 hari tu blio masok tandas.dalam 5 minet kemudian kan ade denga 1 bunyik.

"makkk!adedededeeh.sakettt!"

taw kenape?hahahaha

lutot blio tekehel mase blio tengah nak melabur.xbole berdiri langsong.ishh.kesian.haha.blio kelua tandas dengan care mencangkung lah.hahaha.mak aku pon tarekla kaki die kuat2 untok kembalikan lutot ke tempat asal.haha.kesian abg.blio mude.lutot tue.hhahahaahaha


tapi tu dulu.sekarang rumah aku da gune tandas dudok.nampak milenium sket.hahaha.xde da nak jadik kes tekehel dalam tandas.lagipon mak ayah aku da tue.tak larat nak mencangkung lame3.ngehngehngeh






aku pileh tandas dudok.
bagaimana dengan anda?anda tentukan.hahah







p/s : cekgu kenceng berdiri.mured kencing berlari.ah.merepek gila.


2 comments:

pajong pemalas!!! said...

sebelum berak kentut dlu..hahahah
koe bnjar ea? (bungol)
hahaha
visit my blog..

miss mush said...

banjar?takdelah.malaysia pure.tapi gune pelbagai bahase.1 malaysia.oyeah!hahaha.oke2,i'll visit u. :)